square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Prinsjesdag special

JAN©

Prinsjesdag 2023: Terug in het theater! 

Omdat het Binnenhof niet toegankelijk was voor de glazen koets, koerste die vandaag wederom af naar de Koninklijke Schouwburg. Hier heeft de koning de troonrede voorgedragen.

Tijdens de troonrede is het aan de koning om iets te vertellen over het beleid van het komende jaar. In dit geval betekent het dat er alleen hoop uitgesproken kon worden.
Net als de hoop die veel mensen uitspreken dat de grote thema’s opgelost gaan worden. 

Wat nu echter opvalt, is dat Rutte IV in demissionaire status 15 wetsvoorstellen heeft gepresenteerd. Een opmerkelijk aantal voor een kabinet tijdens een afscheidstournee. In hoeverre deze plannen in stand blijven, onder een nieuw kabinet, valt te bezien.

De verbouwing van het Binnenhof lijkt wat dat betreft symbool te staan voor de politieke situatie in Den Haag: Er is vertrouwen dat het resultaat prachtig wordt maar er is nog een hoop werk te verzetten.
Dit maakt het voor ondernemers lastig om plannen te maken die effect hebben op de lange termijn. In deze special van JAN© vind je de belangrijkste punten uit de belastingplannen, dit biedt je in elk geval houvast bij het maken van keuzes die van invloed zijn op de kortere termijn.

De special is in de volgende categorieën verdeeld:

Inkomstenbelasting, tarieven
Inkomstenbelasting, kortingen en aftrekposten
Inkomstenbelasting, ondernemers
De nieuwe Box 3 heffing
Werkgevers en werknemers
DGA en B.V.
Duurzaamheid
BTW
De woning
Kindregelingen
De auto

De beschreven maatregelen zijn veelal nog in de “voorstelfase” en zijn nog niet aangenomen als wet.
Het is dus niet zeker of de uitvoering er daadwerkelijk uit zal gaan zien zoals beschreven. Uiteraard houdt JAN© de actualiteiten nauwlettend in de gaten en vermeldt de wijzigingen op zijn website.

Op JAN© kun je rekenen!

Camiel Lokkerbol, partner, fiscalist

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.