Fusies & Overnames

JAN© Fusies & Overnames staat voor persoonlijk contact met echte aandacht voor jou en jouw bedrijf. Met persoonlijk advies, resultaatgerichtheid en diepgaande kennis van zaken trekken we alles uit de kast om het maximale uit jouw onderneming te halen.

Zo helpt JAN© Fusies & Overnames je verder:

Bij het verkopen van jouw onderneming is het begrijpelijk dat je op zoek bent naar zekerheid en begeleiding. JAN© Fusies & Overnames staat hierbij voor je klaar om je te ondersteunen op deze vaak complexe reis. Onze missie is om jou helderheid te bieden in het verkooptraject en jouw persoonlijke overnamespecialist te zijn. Met onze expertise en toewijding helpen we je graag om deze belangrijke stap in jouw ondernemersreis met vertrouwen te zetten. 

 • Het vinden van geschikte financiële en strategische kopers.  
 • Onderhandelingen met de kopende partij.
 • Volledige begeleiding in elke stap van het proces.

Als je overweegt een bedrijf aan te kopen, is het begrijpelijk dat je zoekt naar zekerheid en professionele begeleiding. Gelukkig kun je vertrouwen op de ondersteuning van JAN© Fusies & Overnames. Wij zijn er om je te ondersteunen tijdens dit vaak ingewikkelde traject. Onze missie is om je helderheid te bieden in het aankoopproces en jouw persoonlijke expert te zijn op het gebied van acquisities. Met onze kennis en expertise zijn wij enthousiast om jou te assisteren bij deze cruciale stap in jouw ondernemersreis. 

 • Het zoeken van geschikte overnamekandidaten.
 • Onderhandelingen met de verkopende partij.
 • Ondersteuning in elke stap van het proces.

Of het nu gaat om een potentiële verkoop, overdracht aan familie of werknemers, zakelijke geschillen of een fiscaal vraagstuk, je wil een nauwkeurig beeld hebben van de waarde die je hebt opgebouwd met jouw bedrijf. Je kunt de waardering van jouw bedrijf met een gerust hart overlaten aan de Register Valuators van JAN© Fusies & Overnames. Wij nemen de zorg op ons om een representatief beeld te geven van wat jij hebt opgebouwd.

 • Een goed onderbouwde waardering voor jouw specifieke doelen.
 • Houvast voor de juiste keuze.
 • Ervaren specialisten die zijn ingeschreven bij het NiRV.

Ben je op zoek naar financiering om jouw ambities waar te maken? Een bank lijkt misschien de meest voor de hand liggende optie, maar is zeker niet jouw enige keuze. Bij JAN© Fusies & Overnames kijken we kritisch met je mee als het gaat om financiering. JAN© Fusies & Overnames neemt jou het werk uit handen tijdens het aanvraagproces en verkent mogelijke alternatieven die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van jouw onderneming. Ook helpen we jou het optimale uit de onderhandelingen te halen. Vanuit betrokkenheid en expertise streeft JAN© Fusies & Overnames er samen met jou naar om de beste financieringsoplossing te vinden. 

 • Onafhankelijk advies voor jouw kapitaalbehoefte.
 • Verhogen van de slagingskans van je financieringsaanvraag.
 • Volledige begeleiding bij alternatieve financieringsmogelijkheden.

Wil jij de volgende stap zetten als ondernemer? Bij JAN© Fusies & Overnames ben je aan het juiste adres. JAN© Fusies & Overnames staat voor je klaar om je te ondersteunen bij een Management Buy Out of Management Buy In. Van financiering, onderhandelingen tot het vinden van de juiste kandidaten.

 • Onderhandelingen met de verkopende partij 
 • Onafhankelijk advies voor jouw kapitaalbehoefte 
 • Ondersteuning in elke stap van het proces 
Fusies en Overnames header
Star banner

JAN© Fusies & Overnames

Recente deals

Betronic logo

Kocht 100%
aandelen in:

Expice logo
JAN white svg

trad op als adviseur
voor Betronic

Palve logo

100% van de aandelen verkocht aan:

versAlert logo
JAN white svg

trad op als adviseur
voor Palvé versgroep

Inntel hotels logo

Verkocht Rotterdam
Center & Mainport aan:

Annexum logo
JAN white svg

trad op als adviseur
voor Inntel Hotels

Bijwaard logo

100% van de aandelen verkocht aan:

De wit logo
JAN white svg

trad op als adviseur voor Bijwaard

0 +

deals afgerond

0 +

jaar ervaring

Wat is mijn bedrijf waard?

Wat is mijn bedrijf waard? Een belangrijke vraag als je je bedrijf wil verkopen, maar ook bij personeelsparticipaties, geschillen tussen aandeelhouders, bij echtscheidingen, bedrijfsopvolging, en bij overlijden van een aandeelhouder. Maak gebruik van onze rekentool en krijg direct inzicht in hoe de waarde jouw bedrijf een rol speelt in jouw ondernemersreis. Je vult alleen enkele kengetallen in, de rekentool doet de rest! Wij helpen je graag verder en stippelen samen met jou de beste route uit.

Sectoren

Elke sector heeft zijn eigen dynamiek en uitdagingen. Met onze diepgaande kennis en ervaring houden wij de activiteiten binnen diverse sectoren nauwkeurig bij.

Detailhandel

Detailhandel

De detailhandel staat al een langere tijd onder druk door de toenemende verschuiving naar online consumptie. Om met de online omgeving te kunnen blijven concurreren, moeten ondernemingen zich onderscheiden door klantbeleving, personalisatie en snelle levering. 

Lees meer

softwareontwikkeling

Softwareontwikkeling

De softwareontwikkelingssector heeft de afgelopen decennia een enorme groei doorgemaakt. Ook nu blijft de sector innovatief met nieuwe technologische innovaties, zoals AI en Big Data. De sector is zeer competitief, met bedrijven die voortdurend nieuwe software ontwikkelen om in te spelen op de veranderende behoefte van klanten.

Lees meer

dienstverlening

IT-Dienstverlening

Door de toenemende digitalisering worden bedrijven steeds afhankelijker van IT-dienstverlening. Efficiëntie en beveiliging zijn belangrijke vraagstukken voor bedrijven in deze sector, waardoor er een sterke vraag is naar diensten als cloud computing, cybersecurity en data-analyse. Daarnaast blijft de sector zich continu ontwikkelen door de behoefte van bedrijven aan flexibele oplossingen in een steeds veranderend IT-landschap. 

Lees meer

Gezondheidszorg

Gezondheidszorg & Farmacie

De toenemende druk van de afgelopen jaren op preventieve zorg vereist innovatieve oplossingen, terwijl de prijsdruk de industrie blijft beïnvloeden. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt en de groeiende vergrijzing, tonen veel investeerders interesse vanwege de mogelijkheden voor kostenbesparing en efficiëntere zorg.

Lees meer

agrienfood

Agri & Food

Deze sector is momenteel volop in beweging. Veel bedrijven in deze branche zoeken naar innovaties, onder meer vanwege de groeiende wereldbevolking en strengere duurzaamheidseisen. Duurzaamheid en traceerbaarheid van producten worden steeds belangrijkere kernwaarden, en de sector staat voor de uitdaging om wereldwijde voedseltekorten aan te pakken.

Lees meer

groothandel

Groothandel

Digitalisering en veranderend consumentengedrag hebben de groothandelssector onder druk gezet. Ze moeten zich aanpassen aan e-commerce trends en technologie omarmen om marges te verhogen in een dynamische markt, terwijl geopolitieke ontwikkelingen veel invloed hebben.

Lees meer

ecommerce

E-commerce & Webshops

Na de piek rondom de COVID-19 pandemie is de vraag binnen e-commerce en webshops weer genormaliseerd. Consumenten eisen nog steeds naadloze ervaringen op elk platform dat zij gebruiken. Overnames zijn voor bedrijven een manier om concurrenten van zich af te houden en daarnaast ook uit te breiden binnen de verschillende niches in de branche.

Lees meer

installatietechniek

Bouw & Installatietechniek

De sector bouw en installatietechniek heeft de afgelopen jaren veel uitdagingen gehad door de hoge grondstofprijzen en de stikstofproblematiek. Naast deze uitdagingen was er een sterke consolidatieslag. Bedrijven focussen zich steeds meer op het bieden van totaaloplossingen ten opzichte van individuele producten en services.

Lees meer

zakelijkedienstverlening

Zakelijke Dienstverlening

De zakelijke dienstverleningssector is getransformeerd van voornamelijk transactionele diensten naar adviserende diensten. Naast de gestage economische groei heeft ook digitalisering de output en de efficiëntie van bedrijven verhoogd. 

Lees meer

media

Media, Reclame &
Communicatie

Door de digitalisering van de maatschappij zijn traditionele ondernemingsplannen niet meer effectief. Bedrijven richten zich steeds meer tot een online publiek met een nadruk op gepersonaliseerde content. Eén van de uitdagingen in de sector is dat bedrijven deze veranderingen moeten omarmen om waarde toe te kunnen blijven leveren voor hun klanten.

Lees meer

industrie

Industrie & Productie

De toegenomen automatisering in de industrie- en productiesector zorgt ervoor dat bedrijven efficiënter werken. Investeren is essentieel om niet achterop te raken op de concurrentie. Binnen de industrie- en productiesector zijn er steeds meer strategische kopers geïnteresseerd in een overname.

Lees meer

automotive

Automotive, Transport
& Logistiek

Deze sector wordt geconfronteerd met de opkomst van elektrische voertuigen, autonome technologieën en een verschuiving naar het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen. Daarnaast is de integratie met Logistics-as-a-Service (LaaS) een sterke trend binnen deze sector. Onder druk van nieuwe ontwikkelingen is aanpassingsvermogen daarom essentieel om een concurrentiepositie te behouden of te bemachtigen.

Lees meer

horeca

Horeca, Toerisme & Recreatie

Deze sector wordt veelal beïnvloed door veranderende consumentenvoorkeuren en globalisering. Deze sterk conjunctuurgevoelige sector is dan ook zeer kwetsbaar voor macro-economische ontwikkelingen. Voor succes is klantloyaliteit een belangrijke voorwaarde, door focus op klantervaring en in te spelen op trends rondom duurzaamheid kun je hier aan werken.

Lees meer

Nieuws, sectorrapportages en recente deals

Het meeste recente van
JAN© Fusies & Overnames

Jim Egbers

Nadat mijn ouders hun onderneming verkochten, besefte ik me dat ik ondernemers wil bijstaan bij de verkoop van hun “kindje”. Als overname adviseur begeleid ik mijn klanten naar een succesvolle verkoop met dezelfde daadkracht en passie als zij hun bedrijf hebben grootgebracht.

Jim Egbers

Consultant Fusies & Overnames

Koen Medewerker

Als Register Valuator geef ik klanten inzicht in de waarde van een bedrijf, bijvoorbeeld bij verkoop, geschillen, fiscale kwesties of bedrijfsopvolging. In mijn analyses komen financiën, marktontwikkelingen én de rol van het management samen en geef ik inzicht in hoe de waarde van een bedrijf is opgebouwd. 

Koen van der Kroft

Consultant Waarderingen

Kylian medewerker

Bij JAN© Fusies & Overnames ben ik als Corporate Finance consultant gespecialiseerd in het begeleiden van aan- en verkooptrajecten. Daarnaast ben ik betrokken bij waardering- en financieringsvraagstukken. Door mijn grondige affiniteit met ondernemerschap ben ik gedreven om het beste resultaat voor onze klanten te behalen.

Kylian Verkerk

Consultant Fusies & Overnames

Bel Kylian: 06 – 27 52 23 44
Ruurd Somberg

Wij hebben verstand van het verkopen, aankopen, waarderen en financieren van bedrijven. Dat klinkt natuurlijk als zakelijke en ingewikkelde dingen en voor een deel is dat ook. Maar waar ik écht het verschil kan maken bij dergelijke vraagstukken, is het bijstaan van de man of vrouw die onmiskenbaar verbonden is aan wat het bedrijf voor hem of haar betekent.

Ruurd Somberg

Manager Fusies & Overnames

Bel Ruurd: 06 - 51 11 89 80
Sanne Medewerker

Bij JAN© staat een persoonlijke aanpak voorop. Dit geeft mij voldoening, omdat ik hiermee klanten van A tot Z kan begeleiden. Hierdoor kan ik inspelen op hun individuele behoeften en hen optimaal ondersteunen.

Sanne Jonker

Consultant Fusies & Overnames

Medewerker Tjark

Als Fusie & Overnameadviseur bij JAN© begeleid ik ondernemers door de vaak complexe stappen van zowel verkoop- als aankooptrajecten. Met een analytische en doelgerichte aanpak streef ik naar soepele en succesvolle transacties. Mijn passie ligt in het vinden van oplossingen die waarde toevoegen voor mijn klanten.

Tjark van Heeswijk

Consultant Fusies & Overnames

Download de brochure

JAN© Fusies & Overnames is dé partner van ondernemend Nederland. Lees in de brochure hoe we jouw onderneming verder helpen.