Duurzaam, maatschappelijk en sociaal ondernemen (ESG)

Duurzaamheid gaat verder dan alleen je energieverbruik verminderen. Je kunt het zien als de nieuwe basis voor jouw bedrijfsvoering. Wetgeving en klanten verlangen tegenwoordig een bedrijfsvoering waarbij rekening gehouden wordt met ESG doelstellingen. ESG staat voor ‘Environmental, Social en Governance en hieronder vallen allerlei zaken: van het duurzaam omgaan met personeel tot grondstoffen en middelen. JAN© maakt inzichtelijk waar jij staat en waar jouw ESG kansen liggen:

ESG JAN Header
Deze bedrijven presteren optimaal met JAN© Accountants en Adviseurs
JAN© Duurzaamheidsplan

JAN© Duurzaamheidsplan

Aan de slag met ESG? Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Met JAN© krijg jij inzicht in hoe je ervoor staat, wat je nog moet doen en welke kansen je hebt.

CSRD duurzaamheids-verslaggeving

Grote bedrijven moeten er binnenkort al aan geloven en mkb’ers krijgen er via de keten mee te maken: De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de onderliggende European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Als mkb’er val je nog niet onder de CSRD verplichtingen, maar bedrijven waar je mee werkt mogelijk wel, waardoor zij bij jou om verantwoording kunnen vragen. JAN© staat voor je klaar met advies en bij het opstellen van jouw CSRD duurzaamheidsverslag.

CSRD duurzaamheids-verslaggeving

Duurzaam personeelsbeleid

Als ondernemer ga je aan de slag om jouw arbeidsvoorwaarden meer sociaal en maatschappelijk verantwoord te maken. Steeds meer werknemers verwachten dit op het gebied van (sociale) veiligheid, diversiteit en groene secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook krijg je te maken met steeds meer wet- en regelgeving, denk aan de verplichte vertrouwenspersoon én de CO2 rapportages bij meer dan 100 medewerkers. JAN© is jouw sparringpartner bij het ontwikkelen van een duurzaam personeelsbeleid.

JAN Duurzaam personeelsbeleid Rosa

Recht voor de toekomst

De juristen van JAN© staan klaar om samen met jou concrete stappen te formuleren om jouw ESG doelstellingen te realiseren. Als ondernemer kijk je niet alleen naar de kansen en verplichtingen van dit moment, maar ook naar de toekomst. De juristen van JAN© staan klaar om jou hierin te adviseren.

ESG JAN Recht voor de toekomst
Investeren en subsidies - ESG JAN

Investeren en subsidies

Het behalen van maatschappelijke, sociale of duurzame ondernemingsdoelen gaat vaak gepaard met investeringen. Hiervoor bestaan behoorlijk wat fiscale regelingen en subsidiepotjes waar je als ondernemer gebruik van kunt maken. Zo kun jij veel geld besparen, wat je vervolgens weer kunt inzetten om jouw ondernemersdoelen eerder te behalen. JAN© helpt jou met het toepassen van de juiste subsidies en fiscale regelingen.

Verder komen als ondernemer?
JAN© staat voor je klaar!

Neem contact met ons op om het maximale uit je onderneming te halen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws voor jou als ondernemer

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang actueel ondernemersnieuws.