Recht

Als ondernemer houd je je liever niet bezig met juridische vraagstukken. JAN© begrijpt dat en denkt met je mee. De Juristen van JAN© zijn zeer ervaren in het adviseren, bemiddelen, opstellen van contracten en als dat nodig is procederen.

Hiermee helpt JAN© je verder:

De diensten van JAN© - Recht
Deze bedrijven presteren optimaal met JAN© Accountants en Adviseurs
square-greybackground
square-greybackground
square-greybackground
square-greybackground

Juridische partner voor ondernemers

De juristen van JAN© hebben jarenlange ervaring binnen de advocatuur. Zij kunnen je met gedegen advies van dienst zijn en bijstaan in het geval van geschillen. JAN© biedt advies en bijstand aan ondernemers, op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, huurrecht, contractenrecht, migrantenrecht en privacy.

De diensten van JAN© - bedrijfsoptimalisatie
JAN© - onze juristen

Arbeidsrecht

JAN© staat ondernemers bij op alle fronten van het arbeidsrecht, waarbij we vooruit denken, preventief werken en risico’s beperken. Jouw belang als ondernemer staat altijd voorop.

square-greybackground
square-greybackground
square-greybackground
square-greybackground

Ondernemingsrecht

Ondernemersrecht begint al bij de rechtsvorm van je onderneming. JAN© kan je daarin adviseren. En overweeg je een overname of werk je samen met partners, heb je een aandeelhouders- of managementovereenkomst nodig of advies over franchise, incasso of algemene voorwaarden? JAN© luistert naar jouw wensen en hoe jij je onderneming wil vormgeven, en stelt transparante overeenkomsten voor je op.

JAN Accountants en Adviseurs Ondernemingsrecht

Verder komen als ondernemer?
JAN© staat voor je klaar!

Download de brochure over onze juridische diensten en zie wat JAN© voor jou kan betekenen.

JAN Accountants en Adviseurs Contractenrecht

Contractenrecht

Een goed contract is maatwerk; het geeft specifieke afspraken met je klant of leverancier weer. Dat biedt zekerheid. Kloppen je bestaande contracten nog, zijn ze in lijn met de afspraken die je gemaakt hebt? JAN© checkt je contracten of stelt nieuwe contracten voor je op. Datzelfde geldt ook voor algemene voorwaarden.

square-greybackground
square-greybackground
square-greybackground
square-greybackground

Huurrecht

Huur of verhuur je een kantoorruimte, winkel-bedrijfsruimte of een woning? Voor iedere ruimte bestaan andere regels. Denk aan de termijn en de manier van opzeggen. In de huur- of leaseovereenkomst leg je het duidelijk vast. JAN© adviseert je over overeenkomsten, mogelijkheden en voorwaarden en kan je ook helpen als je hier onverhoopt over moet procederen.

JAN Accountants en Adviseurs Huurrecht
JAN Accountants en Adviseurs fiscaal optimaal

Migrantenrecht

Wil je als ondernemer een werknemer van buiten de EU in Nederland laten werken, dan is een werkvergunning nodig. JAN© adviseert je over detachering en tewerkstelling van buitenlandse werknemers.

square-greybackground
square-greybackground
square-greybackground
square-greybackground

Privacy (AVG)

De bescherming van persoonsgegevens is net zo belangrijk voor je onderneming als het op orde hebben van je administratie. Als ondernemer verwerk je persoonsgegevens van je werknemers, van klanten en van bezoekers van je website. Met een register voor de verwerkingen krijg je inzicht in de persoonsgegevens die je verwerkt. JAN© checkt of jouw onderneming aan de AVG voldoet en kan je helpen om te zorgen dat je daaraan voldoet.

De diensten van JAN©

Onze juristen zijn jarenlang advocaat geweest en in verschillende rechtsgebieden gespecialiseerd.

Jaap de Bruijn

Het geeft mij veel plezier en voldoening om samen met mijn JAN© collega’s de ondernemer van A tot Z zowel financieel, fiscaal als juridisch te begeleiden in overnametrajecten en de ondernemer te ondersteunen bij de onderhandelingen en contractbesprekingen. Zo dragen wij actief bij aan het belangrijke nieuwe hoofdstuk van de ondernemer.”  

Jaap is Senior Jurist en gespecialiseerd in fusies en overnames en due diligence onderzoeken. Daarnaast houdt hij zich bezig met ondernemingsrecht in het algemeen.

Jaap de Bruijn

Senior Jurist

Bel Jaap: 088 220 2275
Elizabeth Ilik

“Het werk is hetzelfde als wat ik als advocaat deed, maar dan een stap verder. Er is meer ruimte voor betrokkenheid bij de klant, waardoor ik zaken tactisch kan benaderen en oplossen.”
Elizabeth is jurist en vakgroepeigenaar van JAN© Juristen. Ze is gespecialiseerd in arbeidsrecht, ondernemingsrecht, contractenrecht, huurrecht en migrantenrecht.

Elizabeth Ilik

Senior Jurist

Bel Elizabeth: 088 220 2339
JAN© Marieke Nicolai

“Als voormalig ondernemer (advocatenkantoor) weet ik wat er bij ondernemers speelt. Met mijn juridische knowhow ben ik daarom goed in staat ondernemers pro actief en probleemoplossend te adviseren. Een tevreden klant geeft mij voldoening.”

Marieke is senior jurist en gespecialiseerd in arbeidsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht en huurrecht.

Marieke Nicolai

Senior Jurist

Bel Marieke: 088 220 2244
JAN© Marit Huisman

“Als jurist bij JAN© kan ik een ondernemer écht helpen om samen tot een werkbare oplossing te komen. Vaak met een praktische aanpak, maar zonder de juridische analyse te verliezen! Oplossingen komen aan op maatwerk. Hierdoor komt mijn gedrevenheid het beste tot z’n recht.”

Marith is senior jurist en gespecialiseerd in arbeidsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht en huurrecht.

Marith Huijsman

Senior Jurist

Bel Marith: 088 220 2437
Fleur van Tol

“Wat mijn werk als jurist voor JAN© zo leuk maakt is de afwisseling. Het geeft voldoening om jou als ondernemer al dan niet samen met een van mijn collega’s, een accountant, fiscalist of overnamespecialist, van het beste advies te voorzien.”

Fleur is jurist met een realistische kijk op zaken en pragmatische aanpak, gespecialiseerd in ondernemingsrecht, privacy (AVG), informaticarecht, huurrecht en contractenrecht.

Fleur van Tol

Senior Jurist

Bel Fleur: 088 220 2238

Klanten over JAN©

Sinds 2013 regelt JAN© accountants mijn financiële zaken, voor zowel de B.V.´s als privé, en dat bevalt prima. Deskundige medewerkers die altijd meedenken en zich goed kunnen verplaatsen in mijn situatie. Ook wordt alles duidelijk uitgelegd. Ondanks de afstand tussen Friesland en Weesp wordt alles goed geregeld en volgt er altijd snel antwoord op mijn vragen. Een accountant die ik iedereen kan aanbevelen!

- Aant Buisman

Koston Noord B.V.

Al vele jaren is JAN©, in de persoon van Harry Bontje, onze vaste en betrouwbare partner. In al die tijd is hij daarbij niet alleen uitvoerend geweest maar had hij een duidelijk adviserende en sturende rol. Maar met name dit laatste, lastige, jaar (2020) was JAN© voor ons van onschatbare waarde. Kennis van de subsidiemogelijkheden, steeds meedenken met budgetveranderingen, en de begeleiding bij een internationale Management Buy Out, zullen ervoor zorgen dat wij goed door de crisis heen komen.

- Jan-Willem Knol

PPS Imaging B.V.

Een van de fijnste dingen van de samenwerking met JAN©: bij vragen of problemen krijgen we altijd direct een reactie. En daarnaast zorgen we er gezamenlijk voor dat jaarlijks de cijfers binnen afzienbare tijd gedeponeerd kunnen worden.

- David Westerhof

Atabix Solutions BV

Dankzij JAN© hebben we goed grip op de cijfers van de onderneming via een management-dashboard. Maandelijks bespreken we samen met accountant Wim de cijfers. Hierdoor zijn we goed in control en kunnen we waar nodig bijsturen. 

- Sander de Casparis

HC health

Ons resultaat uit samenwerken met JAN©: de overname van een concurrerende onderneming.

- Micha Hofstra

InstantDEG Steigerverhuur BV

Wat we niet verwacht hadden, dat JAN© ons liet zien? Dat bepaalde zaken, waarvan je denkt dat ze onbereikbaar zijn, toegankelijker zijn dan je in eerste instantie denkt! Dat komt door de gebundelde kennis die JAN© in huis heeft. Door de kundige begeleiding van JAN© is de volledige bedrijfsovername van SPOT ICT soepel verlopen.

- Marco Rietdijk

SPOT ICT, regelt het!

JAN© heeft me verrast door heel veel zorgen weg te nemen, door een goede begeleiding met het financiële aspect van een onderneming. Met begeleiding van JAN© heb ik de zaak (Pallas Optiek) van mijn ouders kunnen overnemen. 

- Lisa van Ommen

Pallas Optiek

Wat fijn is aan JAN©, is dat ze een transparante uitleg geven over de BOR en met je meedenken over een bedrijfsopvolgingsregeling. Daarnaast heeft JAN© gezorgd voor een vlotte afronding en deponering van de jaarstukken in het middelgrote segment. 

- Jim Kampfraat

Impala B.V. en Wout's Tegelhandel B.V.

JAN© heeft ons volledig begeleid en ontzorgd tijdens de entiteits-wijziging van ons bedrijf. Jolanda is een accountant die meedenkt met de onderneming, analyseert wat er gebeurt, die adviezen geeft en daarmee het uiteindelijke resultaat weet te verbeteren.

- Henkjan Klop

Polderman B.V.

Download de brochure Juridische Diensten

JAN© Accountants en Adviseurs is dé partner van ondernemend Nederland. Lees in de brochure hoe we jouw onderneming verder helpen.