square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Privacy updaten

JAN©

Update Privacy

Waar handhaaft de AP zoal op en waar deelt zij boetes voor uit?

Voor de komende jaren staat dat in een door de AP opgestelde Focus 2020-2023 bijlage. Kort gezegd zal de AP de komende jaren vooral aandacht gaan besteden aan (grootschalige) datahandel en het omgaan met de digitale overheid, Artificiële Intelligentie en algoritmes.
De afgelopen tijd heb je in de media waarschijnlijk al veel vaker dan voor mei 2018 zaken over Privacy voorbij zien komen. Daarbij valt ook op dat het aantal klachten van mensen over inbreuk op hun Privacy toeneemt. Ruim 15.000 mensen hebben het eerste half jaar van 2019 een klacht ingediend bij de AP. Zij krijgen bijvoorbeeld ondanks verzoek daartoe geen inzage in hun persoonsgegevens of hun gegevens worden ondanks een verzoek daartoe niet verwijderd. Dit speelt zowel bij grote zakelijke dienstverleners zoals energieleveranciers, als in de detailhandel.
Dat betekent dat je als ondernemer dus goed moet weten welke gegevens je van personen verwerkt en hoe je met zo’n verzoek om inzage in persoonsgegevens die je verwerkt, of de verwijdering daarvan als dat wordt verzocht, omgaat. En niet alleen jij, maar ook je medewerkers moeten weten wie zo’n verzoek afhandelt binnen jouw bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.