square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Uitbreiding steunmaatregelen

JAN©

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wil je jouw onderneming verduurzamen? En wil je onderzoeken hoe dit moet? Dan kun je de eerste stap zetten door een subsidie van maximaal € 2.500 via de SVM. Je kunt met deze subsidie energieadvies op maat inwinnen of de subsidie gebruiken voor advies over investeren, financieren en hulp bij de installatie.

De regeling
De SVM is uitsluitend voor het MKB. Dit zijn bedrijven met maximaal 250 werknemers (fte’s) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen. De SVM geldt alleen als je een of meerdere bedrijfspanden hebt of een bedrijfsruimte huurt die niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht valt en per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas en 50.000 kWh elektriciteit verbruikt.

Hoe werkt het?
Je ontvangt maximaal € 2.500 subsidie. Die besteed je aan een energieadvies op maat door een gespecialiseerde externe adviseur, het overige deel besteed je aan de ondersteuning bij de uitvoering van het advies. Je doet één subsidieaanvraag en komt alleen voor subsidie in aanmerking als je bewijs kan overleggen waaruit blijkt dat je één of meerdere maatregelen uit het energieadvies gaat uitvoeren of hebt uitgevoerd.

Om welke maatregelen gaat het?
Het energieadvies bevat een overzicht van energiebesparings- en verduurzamingsmaatregelen zoals het aanbrengen van isolatiemateriaal, HR++- glas, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen of andere energiezuinige installaties. Of een kleinere aanpassing zoals het aanbrengen van ledverlichting. Verder kun je denken aan energiezuinige apparatuur of het gebruik van elektrische bestelwagens.
Wanneer je een energieadvies hebt ontvangen kies je een onderdeel uit dat je gaat aanpakken binnen jouw organisatie. En daarna start je met de uitvoering. Je kunt de kosten voor de ondersteuning ook met de subsidie betalen. Zoals ondersteuning bij het opstellen van een financieringsplan, een subsidieaanvraag of het aanvragen van offertes. Daarnaast kan de subsidie gebruikt worden voor de installatiekosten.
Alleen kosten die na de publicatiedatum van de regeling zijn gemaakt, 2 augustus 2021, komen in aanmerking voor deze subsidie.

De subsidie
Je krijgt 80% van de kosten voor het energieadvies en de ondersteuning gecompenseerd met een maximum van € 2.500 per bedrijfspand. Ook worden er eisen gesteld aan het energieadvies, de kosten moeten minimaal € 400 en een maximaal € 750 bedragen. Het gaat om bedragen exclusief BTW.

De aanvraag
Van 1 oktober 2021 tot 30 september 2022 tot 17.00 uur kan de subsidie aangevraagd worden via RVO.nl met eHerkenning (minimaal niveau 2+ c.q. eH2+).
Er is een subsidiepot van € 28,2 miljoen beschikbaar gesteld. Ondanks dat dit veel lijkt zien we regelmatig dat de pot snel leeg is, dus wacht niet te lang met je aanvraag!

Tip! Heb je een kantoorpand dat nog niet voldoet aan het C label? Maak dan zeker gebruik van de mogelijkheden die deze subsidie biedt. Meer over het energielabel voor kantoren lees je hier.

Heb je vragen over de SVM? Neem dan contact met mij op via PatrickVoorn@JAN.nl of 088-2202274

Patrick Voorn, fiscalist
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer inspiratie en inzichten voor ondernemers

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.