square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
JAN©

JAN©

Euroknallers uit assortiment verzekeraars

Als je je micropensioen alsnog om wil zetten in franse frietjes, moet je voor 1 januari 2019 contact opnemen met je pensioenuitvoerder. In sommige gevallen is het mogelijk dit pensioen alsnog af te kopen of over te dragen naar je huidige pensioenuitvoerder.

Klein pensioen

Naast eerder genoemde pensioenen, bestaan ook zogenaamde ‘kleine pensioenen’. Dit zijn pensioenen tussen de € 2,- en € 474,- per jaar. Vanaf 1 januari 2019 mogen deze pensioenen niet langer ten gunste van de deelnemers afgekocht worden. Bij een dergelijke afkoop kiest de verzekeraar ervoor de waarde van de uitkering ineens (onder inhouding van belasting) uit te keren aan de deelnemer. Ter voorkoming van een vergaarbak van kleine pensioentjes, krijgen pensioenuitvoerders het recht de pensioenaanspraken over te dragen naar de nieuwe pensioenuitvoerder van de deelnemer.

Hamburger

Werknemers werken steeds vaker voor een kortere periode bij een werkgever. De nieuwe maatregelen zorgen ervoor dat deze mensen na hun pensioneren zo nu en dan ook een knappe hamburger kunnen kopen. Onder de huidige regels zullen de pensioenuitvoerders de kleine pensioenen tussentijds steeds afkopen. Hierdoor bestaat het risico dat de werknemer na zijn AOW-gerechtigde leeftijd enkel nog bij de McDonalds terecht kan…

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.