square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Hoge brandstofkosten tijdens vakantie? Het kan anders!

JAN©

Hoge brandstofkosten tijdens vakantie? Het kan anders!

Binnenkort rijden we weer massaal naar de Spaanse Costa’s en de Franse Cote d’Azur, met de nodige prijzige tankbeurtjes tot gevolg. Als werkgever kun je de kosten gratis verlagen. Dat maakt het tripje naar de zon extra leuk!

Gratis vakantiegeld!

Veel van de medewerkers met een zakelijke leaseauto zullen deze auto ook tijdens de zomervakantie benutten. Er zal dus veel in het buitenland getankt worden. Een tankpas van de zaak is vaak geblokkeerd voor het gebruik over de grens. De medewerker betaalt deze brandstofkosten dus veel al zelf. Dit kan echter anders!

Wanneer je je medewerkers een extraatje gunt zorg er dan voor dat de medewerkers met een zakelijk leaseauto de bonnetjes van de buitenlandse brandstofkosten declareren. Deze kosten zijn namelijk te verrekenen. Je kunt deze in mindering brengen op de bijtelling voor het privégebruik van de zakelijke leaseauto als zijnde netto eigen bijdrage. Dit is uiteraard met de huidige brandstofprijzen extra aantrekkelijk! En het mooiste is het kost je als werkgever niets extra’s op wat administratieve inspanning na.

Er valt nog meer te verrekenen

Heeft jouw medewerker wel een tankpas waarmee in het buitenland getankt kan worden?
Ook dan zijn er vast nog wat kosten te verrekenen. Naast de tankkosten kunnen ook bijvoorbeeld de kosten die gemaakt zijn voor het privé parkeren van de auto, tolkosten, of een overgang met de pont verrekend worden. Zorg er wel altijd voor dat de kosten onderbouwd kunnen worden met een bonnetje of factuur.

De voorwaarden

Uiteraard zijn er wat zaken waarmee je rekening moet houden. Zo mogen de te verrekenen kosten nooit meer zijn dan de bijtelling. De gemaakte privé kosten met de auto van de zaak moeten schriftelijk aangemerkt worden als “eigen bijdrage voor het privé gebruik van de auto”. Deze worden vervolgens op de bijtelling in mindering gebracht. Heb je vragen over het verrekenen van kosten met de bijtelling voor de auto van de zaak? Neem dan contact op met Rosa Kromhout van der Meer, via 088-2202295 of  RosaKromhoutvanderMeer@JAN.nl  

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.