Let op

Wij ondersteunen geen Internet Explorer. Gebruik alstublieft een andere compatible browser voor de beste gebruikerservaring.

Hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers?

Doen je medewerkers niet precies wat je van ze vraagt? Twijfel je over de capaciteiten van je medewerkers? Beschikken ze over voldoende kwaliteiten om de onderneming de ontwikkelingen door te laten maken die nodig is?

Om je medewerkers effectief hetgeen te laten doen wat nodig is voor de onderneming en dit ze ook te laten uitstralen lijkt een lastige opgave. Belangrijk hierbij is dat je medewerkers gemotiveerd zijn en zich betrokken voelen bij de onderneming. Door je medewerkers deelgenoot te maken van je strategie, missie en visie en duidelijk te zijn over de verwachtingen die je van ze hebt, voelen ze zich betrokken en stijgt hun motivatie. Alleen hoe implementeer je dit? Hoe bereik je dat de kernwaarden van jouw onderneming gedragen en nageleefd worden door je personeel? JAN© helpt je hierbij. Wij inventariseren samen wat er bij het personeel leeft en op welke HR onderdelen ontwikkelingen en professionalisering nodig is. Met als doel de missie en visie van de onderneming door te vertalen in het HR beleid om zo het beste uit je medewerkers en onderneming te halen.

Kansen signaleren en deze optimaal benutten

Het is goed om af en toe eens achterover te leunen en je af te vragen: zijn we nu slim bezig? Marktontwikkelingen, nieuwe producten, groeiende concurrentie, wijzigende wetgeving, dalende bestedingen etc. zijn vraagstukken die het succes van je onderneming sterk beïnvloeden. Het is belangrijk om dit soort vraagstukken in perspectief te zien, te bepalen waar je kansen en bedreigingen liggen, welke positie je in de markt wilt bekleden en hoe je jouw product- en dienstenmix moet aanpassen om onderscheidend te zijn. Wij helpen je kansen te signaleren en deze optimaal te benutten. Interesse? Zeg ja tegen meer winst en omzet Je hebt het gevoel dat het beter kan. Dat je tegen lagere kosten hetzelfde kunt bereiken en je kansen laat liggen om meer winst te behalen. Je houdt je bezig met vragen als: kan de voorraad omlaag, hoe kan ik extra marge maken en hoe winstgevend zijn mijn klanten? Dit zijn relevante vragen waar je nog geen antwoord op hebt en je nog niet precies weet waar je moet ingrijpen. Wij zijn gespecialiseerd in dergelijke uitdagingen, beoordelen de potentie en helpen je die extra winst en dat extra rendement te behalen. Zeg je JA tegen een hogere winst?

JAN© helpt je bij het vinden van je opvolger!

Er komt een moment dat je als ondernemer gaat nadenken over de vraag: wat als ik het rustiger aan wil doen? Moet je het bedrijf dan verkopen, of zijn er andere mogelijkheden? Is een medewerker geschikt als opvolger of zou je dochter en/of zoon het roer kunnen overnemen? Grote vraagstukken waarbij het lastig is om er zakelijk en zonder emoties in te staan. Wij weten welke stappen je bij bedrijfsopvolging moet doorlopen en helpen je zoeken naar de juiste oplossing.

Word een moderne leider

Of je nu 5 of 200 mensen in dienst hebt, van jou wordt verwacht dat je de lijnen uitzet, het voortouw neemt en dat je alles weet en kan. Dit is niet realistisch, je kunt niet meer overal bij zijn, zeker als je verder wilt groeien. Hoe zorg je ervoor dat je wat meer los kan komen van de dagelijkse praktijk en je meer kunt concentreren op het verbeteren van je bedrijfsvoering en toekomstige uitdagingen? Je verwacht dat jouw mensen zich volledig inzetten en met plezier en enthousiasme voor je werken. Maar het kan zijn dat de spirit er een beetje uit is. Dat medewerkers aangeven dat ze de werkdruk te hoog vinden, terwijl het van jou wel een tandje meer kan. Wij helpen je het leiderschap te verbeteren zodat je medewerkers meer motivatie hebben.