Let op

Wij ondersteunen geen Internet Explorer. Gebruik alstublieft een andere compatible browser voor de beste gebruikerservaring.

Verplichte controle

Vanaf een bepaalde omvang van je bedrijf ben je controle plichtig. Of je dat bent, hangt af van je balanstotaal, je omzet en het aantal werknemers dat je in dienst hebt. Deze controle houdt in dat je je jaarrekening (de zogenaamde verantwoordingsstukken) moet laten onderzoeken door een externe accountant die daarover een oordeel geeft. Deze controle kan naar derden toe heel belangrijk zijn, bijvoorbeeld voor een grote leverancier, een financier, een mogelijke koper van de onderneming of een subsidieverstrekker. Zij baseren hier mede hun besluit op om wel of niet met je bedrijf in zee te willen gaan. JAN© kan deze onderzoeken voor je verzorgen. Vanwege de aard van de werkzaamheden die wij hiervoor moeten doen, geeft het oordeel ook impliciet aan of je ‘in control’ bent. Als wij gedurende de onderzoeken zaken tegen komen die anders of beter kunnen, zullen we je die ook meteen laten weten.

Vrijwillige controle

Er zijn veel situatie te bedenken waarbij het zinvol kan zijn om, ook als je niet controle plichtig bent, toch een controle te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer je als eigenaar niet direct betrokken bent bij het bedrijf door een splitsing van leiding en eigendom. Of wanneer het goed is de processen door aan onafhankelijke accountant te laten beoordelen omdat je de uitkomsten wil gebruiken in de markt.

Onze experts helpen je graag verder

Het hebben van personeel dat bij je onderneming past maakt een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf uit.

Wij kunnen indienst tot uitdienst alle processen rondom jouw personeel goed vastleggen. Zoals het functioneren, beoordelen en de salarisadministratie. Heb je een juridische vraag, over pensioen of over je salarisadministratie? JAN© heeft alle specialisten in huis om je snel en goed van dienst te kunnen zijn. Je staat er niet alleen voor.

Andrea van der Giezen

Partner Accountancy

Partner Accountancy bij JAN©. Vertegenwoordigt JAN© bij het internationale netwerk GGI. En onder andere gespecialiseerd in de controlepraktijk. Lees hier meer over Andrea.

Michiel Peeters

Partner Accountancy

Neem direct contact op met Michiel als je vragen hebt of advies wil over vrijwillige of verplichte controles, subsidieverklaringen of IFRS. Lees hier meer over Michiel.