square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
10 Zaken waarmee jij geld kunt besparen

JAN©

Innovatie loont!

Innovatie brengt vooruitgang en dit wordt vanuit de overheid gestimuleerd. Houd jij je als ondernemer bezig met innovatie? Dan nodig ik je graag uit om hierover in gesprek te gaan.
Mogelijk kom je in aanmerking voor WBSO subsidie, maar ook wanneer je al WBSO ontvangt praat ik je graag bij!

De subsidie
WBSO staat voor Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk. De subsidieregeling wordt verstrekt in de vorm van een korting op de af te dragen loonbelasting die is toe te rekenen de aan speur en ontwikkeling. Wanneer een aanvraag voor WBSO positief door RVO (de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) wordt beoordeeld, dan is dit ook een mogelijke ingang voor de innovatiebox!  Dit betekent een korting op de vennootschapsbelasting voor de winst die voortkomen uit de innovaties. Een aanvullend voordeel!

Het ontwikkeltraject
Speur en ontwikkelingswerk kan verschillende vormen hebben, denk aan het ontwikkelen van een machine of product, waarbij een eerste stap het uitdenken van een ontwikkeltraject is, gevolgd door een prototype, testen en na veel testen het uiteindelijke product. Naast fysieke speur en ontwikkelingswerkzaamheden kan ook worden gedacht aan een niet fysiek product of een dienst, dit zal doorgaans bij ICT ontwikkelingen van toepassing zijn.

Kernpunt is dat er onderzoek plaatsvindt en hieruit een nieuw product of dienst volgt. Er zijn aanloopkosten in de vorm van onderzoek en ontwikkeling, die zich later terug verdienen als alles naar wens verloopt. Essentieel voor het te verrichten speur en ontwikkelingswerk is dat er nieuwe technische blokkades door onderzoek zelf worden opgelost. De werkzaamheden om deze blokkades te overwinnen mogen dus niet door een derde partij worden uitgevoerd.

Maak je al gebruik van WBSO?
Wanneer JAN© niet de WBSO werkzaamheden verzorgt dan doen wij je graag een aantrekkelijk voorstel: Een eenmaal succesvol aangevraagde WBSO aanvraag moet periodiek up-to-date gebracht worden. Mogelijk dat je WBSO aanvraag nu wordt verzorgd door een subsidiespecialist die werkt op een no-cure no-pay basis. De “pay” zit dan vaak in een succesfee die afhankelijk is van de hoogte van de subsidie die wordt verstrekt. De ervaring leert dat de werkzaamheden die na een succesvol aangevraagd WBSO traject veelal niet in verhouding staan tot de fee die afgedragen wordt.  JAN© kan je hier van dienst zijn. De kosten? Gewoon, uren maal tarief.

Ik spreek je graag om nader te bekijken wat wij voor je kunnen betekenen met betrekking tot de WBSO.  Neem contact met mij op via 088 – 220 2284 of KoenHorseling@JAN.nl

Koen Horseling
Koen Horseling, fiscalist

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.