Let op

Wij ondersteunen geen Internet Explorer. Gebruik alstublieft een andere compatible browser voor de beste gebruikerservaring.

“Ik kreeg direct contact met klanten, hij liet me behoorlijk vrij. Toen merkte ik dat accountant eigenlijk wel mijn vak zou kunnen zijn en helemaal niet saai is.  In de avonduren ben ik de accountancy opleiding gaan volgen en begin 2001, 10 jaar nadat ik gestart was, heb ik me ingekocht en werd ik mede-aandeelhouder samen met Pieter Mul. In 2005 zijn we gefuseerd met het kantoor van Nico Perdaan en Ad Hendriksen. Zo is JAN© Accountants en Adviseurs ontstaan.” Wim is allesbehalve een saaie accountant. Hij voldoet niet aan het aloude imago.

In 1999 heeft Wim  – naast zijn werk als accountant – met drie vrienden een horecabedrijf gekocht. “All-in. Spaargeld, hypotheek, enz. Ik zou het mijn klanten nooit adviseren, maar het was een geweldige tijd. Spannend! Ik heb er als ondernemer veel van geleerd en van de verkoop, 4 jaar later,  zijn we financieel niet slechter geworden. Door die ervaring heb ik mijn klanten meer te bieden, ik heb zelf met mijn voeten in de spreekwoordelijke klei gestaan.  Ik ken en herken de spanning die hoort bij het ondernemen.”

“Ik heb geen klanten die heel erg corporate zijn. Dga’s zijn mijn klanten, ondernemers. Ik ben hun eerstelijns adviseur. Wat dat betreft zitten we hier goed. Weesp was ooit het grootste industriegebied tussen Amersfoort en Amsterdam. Omdat ik ook jaren deel uitgemaakt heb van het bestuur van de Weesper Ondernemersvereniging (IVW) ken ik de meeste ondernemers, en dat zijn er aardig wat.” Nog een paar jaar  JAN©, in 2026 word ik 60 en dan maak ik ruimte voor een volgende generatie.”  “Wat ik dan ga doen weet ik nog niet maar mijn vrouw Nicolette is superleuk dus wij gaan ons wel vermaken. Dat doen we nu trouwens ook al  in het mooie Abcoude waar we heerlijk wonen.”