Menu 088 2202200

JAN© Salarissen zorgt ervoor dat je geen subsidie misloopt

linkedin share
Geplaatst 23-05-2018 11:28

Eerder deze maand kon je in onze Etip lezen over de veranderde wet- en regelgeving rondom het toepassen van subsidies voor medewerkers. Het is per 1 januari 2018 niet meer mogelijk om met terugwerkende kracht subsidie aan te vragen voor medewerkers, mocht je daar recht op hebben. Wanneer je niet binnen drie maanden na indiensttreding een doelgroepverklaring aanvraagt voor een medewerker, vervalt je recht op subsidie.

 

Met ingang van 1 juni biedt JAN© je de mogelijkheid om te voorkomen dat je subsidie misloopt. Wanneer wij signaleren dat je recht hebt op subsidie voor een nieuwe medewerker, zetten wij de procedure tot aanvraag voor je in gang.

 

Hoe het in z’n werk gaat

Vanuit de privacy wetgeving mag een werkgever pas 8 weken na indiensttreding vragen stellen over het arbeidsverleden en eventuele statussen van een werknemer. Mocht er recht zijn op subsidie, dan dient een werknemer binnen 3 maanden na indiensttreding een doelgroepverklaring te hebben aangevraagd.

Met onze subsidiescan ontvang jij als werkgever 8 weken na indiensttreding van een nieuwe medewerker een online vragenlijst. Je kunt deze online vragenlijst samen met de werknemer invullen. De vragenlijst kost je slechts 5 minuten waarna wij kunnen bepalen of er recht bestaat op een subsidie.

Aangezien we pas na 8 weken een vragenlijst mogen sturen, en de doelgroepverklaring binnen drie maanden na indiensttreding moet worden aangevraagd, is het van belang dat de vragenlijst zo spoedig mogelijk na ontvangst wordt ingevuld. Een werknemer geniet hier verder géén voor- en/of nadeel van dus is het van belang dat je als werkgever het tijdspad goed bewaakt.

 

No cure, no pay

Mocht blijken dat er recht is op subsidie, dan informeren wij je tijdig over de te nemen stappen en zorgen ervoor dat alle documentatie hiervoor beschikbaar is.  Op deze manier is de kans klein dat je nog subsidie misloopt.  Wij bieden deze dienstverlening aan op basis van no cure, no pay. Pas wanneer wij signaleren dat je recht hebt op subsidie voor een medewerker binnen jouw onderneming, brengen wij na het indienen van de aanvraag 20% van het totale subsidiebedrag in rekening. Afhankelijk van de subsidie waar een recht op bestaat zal de uitkering van de subsidie in veel gevallen jaarlijks achteraf in september worden uitgekeerd door het UWV.

 

Aan- of afmelden

In het kader van de wet AVG die per 25 mei a.s. in werking treedt is het noodzakelijk dat je via onderstaande button laat weten of je wel of niet wilt dat wij standaard een subsidiescan uitvoeren voor jouw onderneming. We willen je verzoeken dit uiterlijk 31 mei a.s. te laten weten.

Na ontvangst van een reactie zullen we je informeren over de verdere procedure. Indien we géén reactie ontvangen mogen wij jouw onderneming niet scannen. Je loopt dan het risico om vele euro’s aan subsidie mis te lopen.

 

Voor vragen kun je terecht bij je contactpersoon van JAN©.

 


Aanmelden                            Afmelden


Nieuws

 • Rijksbegroting 2019: Terug naar de Haagse tekentafel

  Per 1 januari 2020 zou de dividendbelasting worden afgeschaft. Hierdoor zou het gunstiger zijn voor buitenlandse bedrijven om zich in […] Lees verder »
 • Prinsjesdag 2018 | Overige maatregelen

  Belastingontwijking Verder zijn er op Prinsjesdag maatregelen aangekondigd die belastingontwijking moeten tegengaan. Dit zijn maatregelen die voortkomen uit de EU-richtlijn […] Lees verder »
 • Prinsjesdag 2018 | Lonen

  Beperking 30%-regeling Als je specifieke kennis hebt en je om die reden in Nederland komt werken maak je mogelijk extra […] Lees verder »
 • Prinsjesdag 2018 | De B.V.

  Vennootschapsbelastingtarief Het tarief in de vennootschapsbelasting wordt de komende jaren verlaagd. De verlaging in drie jaarlijkse stappen gaat in totaal […] Lees verder »
 • Prinsjesdag 2018 | De auto

  Bijtelling, per 2019 een extra voorwaarde Wanneer je een zakelijke auto privé rijdt, krijg je bij meer dan 500 privékilometers […] Lees verder »
 • Prinsjesdag 2018 | Inkomstenbelasting

  Verlaging tarieven inkomstenbelasting box 1 De belastingtarieven in de inkomstenbelasting worden verlaagd. Er wordt toegewerkt naar twee belastingtarieven, die vanaf […] Lees verder »
 • Prinsjesdag 2018 | Duurzaam ondernemen

  Flinke vermindering Energie-investeringsaftrek Als je investeert in energiezuinige bedrijfsmiddelen is het mogelijk om over een deel van de investeringskosten een […] Lees verder »
 • Prinsjesdag 2018 | BTW

  BTW-verhoging lage tarief Het lage BTW-tarief  wordt verhoogd van 6% naar 9%. De extra belastinginkomsten zouden nodig zijn om bijvoorbeeld […] Lees verder »
 • Prinsjesdag 2018 | De eigen woning

  Hypotheekrenteaftrek 2019 tegen 49% Met ingang van 2014 is de hypotheekrenteaftrek eigen woning beperkt. Voorheen was de hypotheekrente voor de […] Lees verder »
 • Prinsjesdag 2018 | Kindregelingen

  Miljoenen extra beschikbaar voor kindregelingen Kinderopvangtoeslag Er wordt flink geïnvesteerd in de kinderopvangtoeslag. Het kabinet besteedt vanaf 2019 structureel € […] Lees verder »