Menu 088 2202200

JAN© Salarissen zorgt ervoor dat je geen subsidie misloopt

linkedin share
Geplaatst 23-05-2018 11:28

Eerder deze maand kon je in onze Etip lezen over de veranderde wet- en regelgeving rondom het toepassen van subsidies voor medewerkers. Het is per 1 januari 2018 niet meer mogelijk om met terugwerkende kracht subsidie aan te vragen voor medewerkers, mocht je daar recht op hebben. Wanneer je niet binnen drie maanden na indiensttreding een doelgroepverklaring aanvraagt voor een medewerker, vervalt je recht op subsidie.

 

Met ingang van 1 juni biedt JAN© je de mogelijkheid om te voorkomen dat je subsidie misloopt. Wanneer wij signaleren dat je recht hebt op subsidie voor een nieuwe medewerker, zetten wij de procedure tot aanvraag voor je in gang.

 

Hoe het in z’n werk gaat

Vanuit de privacy wetgeving mag een werkgever pas 8 weken na indiensttreding vragen stellen over het arbeidsverleden en eventuele statussen van een werknemer. Mocht er recht zijn op subsidie, dan dient een werknemer binnen 3 maanden na indiensttreding een doelgroepverklaring te hebben aangevraagd.

Met onze subsidiescan ontvang jij als werkgever 8 weken na indiensttreding van een nieuwe medewerker een online vragenlijst. Je kunt deze online vragenlijst samen met de werknemer invullen. De vragenlijst kost je slechts 5 minuten waarna wij kunnen bepalen of er recht bestaat op een subsidie.

Aangezien we pas na 8 weken een vragenlijst mogen sturen, en de doelgroepverklaring binnen drie maanden na indiensttreding moet worden aangevraagd, is het van belang dat de vragenlijst zo spoedig mogelijk na ontvangst wordt ingevuld. Een werknemer geniet hier verder géén voor- en/of nadeel van dus is het van belang dat je als werkgever het tijdspad goed bewaakt.

 

No cure, no pay

Mocht blijken dat er recht is op subsidie, dan informeren wij je tijdig over de te nemen stappen en zorgen ervoor dat alle documentatie hiervoor beschikbaar is.  Op deze manier is de kans klein dat je nog subsidie misloopt.  Wij bieden deze dienstverlening aan op basis van no cure, no pay. Pas wanneer wij signaleren dat je recht hebt op subsidie voor een medewerker binnen jouw onderneming, brengen wij na het indienen van de aanvraag 20% van het totale subsidiebedrag in rekening. Afhankelijk van de subsidie waar een recht op bestaat zal de uitkering van de subsidie in veel gevallen jaarlijks achteraf in september worden uitgekeerd door het UWV.

 

Aan- of afmelden

In het kader van de wet AVG die per 25 mei a.s. in werking treedt is het noodzakelijk dat je via onderstaande button laat weten of je wel of niet wilt dat wij standaard een subsidiescan uitvoeren voor jouw onderneming. We willen je verzoeken dit uiterlijk 31 mei a.s. te laten weten.

Na ontvangst van een reactie zullen we je informeren over de verdere procedure. Indien we géén reactie ontvangen mogen wij jouw onderneming niet scannen. Je loopt dan het risico om vele euro’s aan subsidie mis te lopen.

 

Voor vragen kun je terecht bij je contactpersoon van JAN©.

 


Aanmelden                            Afmelden


Nieuws

 • Nieuwe bedragen minimumloon per 1 juli 2019

  Het wettelijk minimumloon wordt per 1 juli 2019 verhoogd naar € 1.635,60 bruto per maand. Verder krijgen 21-jarigen vanaf die […] Lees verder »
 • Heb je jouw energiebesparende maatregelen al gemeld? Je hebt tot 1 juli a.s. de tijd

  Bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektra of meer dan 25.000 m3 aardgas verbruiken, zijn verplicht energiebesparende maatregelen […] Lees verder »
 • To do: Regel eHerkenning, dit is binnenkort verplicht voor communicatie met het UWV

  Per 1 november 2019 kun je alleen nog met het UWV communiceren via het werkgeversportaal. En daar heb je eHerkenning […] Lees verder »
 • Werkgevers opgelet: de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) komt eraan! | Deel II

  In het vorige artikel (deel 1) kwam aan de orde dat – ter reparatie van de WWZ (Wet Werk en […] Lees verder »
 • Werkgevers opgelet: de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) komt eraan! | Deel I

  In 2015 werd de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. Die wet moest o.a. flexwerkers meer zekerheid bieden en het […] Lees verder »
 • Managementovereenkomst of toch niet?

  Regelmatig verzoeken klanten ons om in de managementovereenkomst op te nemen dat in geval van ziekte de onderneming gedurende maximaal […] Lees verder »
 • BTW-gevolgen Brexit

  Voor de tweede keer heeft het Engelse parlement de Brexit-deal weggestemd. Daarmee is de kans weer iets groter geworden op […] Lees verder »
 • Deadline Brexit komt dichterbij: heb je na 29 maart 2019 een tewerkstellingsvergunning nodig voor jouw Britse werknemer?

  Klokslag 00.00 in de nacht van 29 maart op 30 maart 2019 treedt het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese […] Lees verder »
 • Wordt binnen jouw onderneming met regelmaat overgewerkt en wordt de werknemer in tijd gecompenseerd?

  In 2018 kon een werkgever nog kiezen om overuren uit te betalen óf te compenseren in tijd. Per 1 januari […] Lees verder »
 • Kleine werkgevers nu eerder kans op betalen lagere transitievergoeding!

  Minister Koolmees van SZW heeft per  1 januari dit jaar de Ontslagregeling – en daarmee de Overbruggingsregeling – versoepeld. Hierdoor […] Lees verder »