Menu 088 2202200

JAN© Salarissen zorgt ervoor dat je geen subsidie misloopt

linkedin share
Geplaatst 23-05-2018 11:28

Eerder deze maand kon je in onze Etip lezen over de veranderde wet- en regelgeving rondom het toepassen van subsidies voor medewerkers. Het is per 1 januari 2018 niet meer mogelijk om met terugwerkende kracht subsidie aan te vragen voor medewerkers, mocht je daar recht op hebben. Wanneer je niet binnen drie maanden na indiensttreding een doelgroepverklaring aanvraagt voor een medewerker, vervalt je recht op subsidie.

 

Met ingang van 1 juni biedt JAN© je de mogelijkheid om te voorkomen dat je subsidie misloopt. Wanneer wij signaleren dat je recht hebt op subsidie voor een nieuwe medewerker, zetten wij de procedure tot aanvraag voor je in gang.

 

Hoe het in z’n werk gaat

Vanuit de privacy wetgeving mag een werkgever pas 8 weken na indiensttreding vragen stellen over het arbeidsverleden en eventuele statussen van een werknemer. Mocht er recht zijn op subsidie, dan dient een werknemer binnen 3 maanden na indiensttreding een doelgroepverklaring te hebben aangevraagd.

Met onze subsidiescan ontvang jij als werkgever 8 weken na indiensttreding van een nieuwe medewerker een online vragenlijst. Je kunt deze online vragenlijst samen met de werknemer invullen. De vragenlijst kost je slechts 5 minuten waarna wij kunnen bepalen of er recht bestaat op een subsidie.

Aangezien we pas na 8 weken een vragenlijst mogen sturen, en de doelgroepverklaring binnen drie maanden na indiensttreding moet worden aangevraagd, is het van belang dat de vragenlijst zo spoedig mogelijk na ontvangst wordt ingevuld. Een werknemer geniet hier verder géén voor- en/of nadeel van dus is het van belang dat je als werkgever het tijdspad goed bewaakt.

 

No cure, no pay

Mocht blijken dat er recht is op subsidie, dan informeren wij je tijdig over de te nemen stappen en zorgen ervoor dat alle documentatie hiervoor beschikbaar is.  Op deze manier is de kans klein dat je nog subsidie misloopt.  Wij bieden deze dienstverlening aan op basis van no cure, no pay. Pas wanneer wij signaleren dat je recht hebt op subsidie voor een medewerker binnen jouw onderneming, brengen wij na het indienen van de aanvraag 20% van het totale subsidiebedrag in rekening. Afhankelijk van de subsidie waar een recht op bestaat zal de uitkering van de subsidie in veel gevallen jaarlijks achteraf in september worden uitgekeerd door het UWV.

 

Aan- of afmelden

In het kader van de wet AVG die per 25 mei a.s. in werking treedt is het noodzakelijk dat je via onderstaande button laat weten of je wel of niet wilt dat wij standaard een subsidiescan uitvoeren voor jouw onderneming. We willen je verzoeken dit uiterlijk 31 mei a.s. te laten weten.

Na ontvangst van een reactie zullen we je informeren over de verdere procedure. Indien we géén reactie ontvangen mogen wij jouw onderneming niet scannen. Je loopt dan het risico om vele euro’s aan subsidie mis te lopen.

 

Voor vragen kun je terecht bij je contactpersoon van JAN©.

 


Aanmelden                            Afmelden


Nieuwe titel

Nieuws

 • Pensioenregeling niet wijzigen? Toch instemming werknemers nodig

  Pensioen is een arbeidsvoorwaarde. Een afspraak tussen werkgever en werknemer(s). Wanneer een van de partijen die afspraak wil wijzigen, moet […] Lees verder »
 • Boete voor het niet uitkeren van pensioen in eigen beheer: Niets doen is geen optie

  Het niet uitkeren van zijn pensioen is een DGA duur komen te staan. Door ‘niets’ te doen moet hij 52% […] Lees verder »
 • Bubbels, bollen én belastingbesparing

  De feestdagen staan voor de deur!  Voor je het weet zit je met een grote schaal oliebollen voor je neus […] Lees verder »
 • Geen transitievergoeding wegens doorsturen vertrouwelijke e-mail

  Iedere werknemer  met een dienstverband van tenminste vierentwintig maanden heeft recht op een transitievergoeding bij ontslag, tenzij het ontslag het […] Lees verder »
 • Fraude finale kwijting

  Wat als je met jouw ex-werknemer een beëindigingsovereenkomst hebt gesloten en je ontdekt later dat hij heeft gefraudeerd? Zijn er […] Lees verder »
 • Aannemen van buitenlandse werknemers

  Het kan voorkomen dat je een vacature hebt openstaan die het meest geschikt lijkt voor een buitenlandse werknemer. Hoe haal […] Lees verder »
 • Obamacare: doe een fiscale Quick Scan!

  Het kan niemand ontgaan zijn dat Obama een bezoek heeft gebracht aan Amsterdam. In AFAS Live heeft Obama drieduizend mensen […] Lees verder »
 • Tweede Kamer stemt in met Belastingplan 2019

  Als het aan de Tweede Kamer ligt, wordt straks het gros van de tijdens Prinsjesdag gepresenteerde maatregelen vastgelegd in de […] Lees verder »
 • Verzamelwet Pensioenen 2019

  In de Verzamelwet pensioenen 2019 is een aantal voorstellen opgenomen om de medezeggenschap bij kleine ondernemingen – waar het gaat […] Lees verder »
 • Prinsjesdag 2018 | Overige maatregelen

  Belastingontwijking Verder zijn er op Prinsjesdag maatregelen aangekondigd die belastingontwijking moeten tegengaan. Dit zijn maatregelen die voortkomen uit de EU-richtlijn […] Lees verder »