Let op

Wij ondersteunen geen Internet Explorer. Gebruik alstublieft een andere compatible browser voor de beste gebruikerservaring.

“De een gaat hardlopen om zijn hoofd leeg te krijgen en bij de ander is het een way of life.” Voor Paul geldt het laatste, hij heeft een open mind en leert van zijn omgeving. Zo gebruikt hij Feng shui om zijn karakter te duiden en met anderen om te gaan. “Mijn vrouw is expert op dat gebied. Feng shui duidt mensen op basis van natuurelementen en hiërarchie in het gezin, dat zijn drie cijfers. Indicatief, dat heeft te maken met hoe je je manifesteert.”

Met diezelfde open mind kijkt Paul naar de toekomst van zijn vakgebied en hoe dat in de samenleving past. “Een accountant moet objectief zijn, z’n rug recht houden. Daarbij worden we geholpen door de huidige wet- en regelgeving. Wat we doen is transparanter geworden. Muren zijn ramen geworden, een prima ontwikkeling. Accountants worden gezien als rekenaars, maar eigenlijk is het onze taal. We kunnen die cijfers rangschikken en daarmee sturen, helpen bij het maken van beleid.

“Juist dat – het interpreteren van cijfers – is de kunst. Geloofwaardigheid, vertrouwen, betrouwbaarheid en zekerheid. Dát is wat accountants toevoegen, nu én in de toekomst.” Paul doceert, die eigenschap heeft hij van zijn vader geërfd. “Mijn vader was oprichter en eigenaar van een onderwijsinstelling, Dinkgreve was een begrip in Amsterdam. Volgens mijn broers en zusters lijk ik het meest op hem. Die conclusie draag ik met trots.”