square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Uitbreiding steunmaatregelen

JAN©

Vraag de definitieve vaststelling TVL Q2 uiterlijk 8 maart 2022 aan!

Bepaling definitief subsidie bedrag

Bij de TVL ontvang je 80% van de geschatte subsidie na de aanvraag. Na afloop van de subsidieperiode moet de werkelijke omzet worden doorgegeven en wordt het overige deel uitgekeerd. Of als je d.m.v. het voorschot te veel hebt ontvangen moet er een deel worden terugbetaald.
Als je TVL hebt ontvangen over april tot en met juni 2021 heb je een e-mail ontvangen van RVO.nl met het verzoek een online formulier m.b.t. de finale vaststelling in te vullen. Voorkom vervelende situaties zoals het terugbetalen van de subsidie en zorg ervoor dat je het formulier uiterlijk 8 maart 2022 hebt doorgegeven. RVO.nl heeft de deadline opgeschoven, dit was eerst 11 januari 2022.

Let op!

Bij de vaststelling wordt er gevraagd naar de aangiften omzetbelasting over het 2e kwartaal van 2021. Kijk voor de definitieve omzetcijfers echter niet alleen naar de aangiften omzetbelasting. Maar kijk bijvoorbeeld ook naar de omzet die niet in de Nederlandse aangifte omzetbelasting wordt opgenomen. Houd je kolommenbalans erbij voor een volledig inzicht.

Accountantsverklaring bij TVL

Wanneer de TVL subsidie over een van de periodes 125.000 euro of hoger is, dan heb je een accountantsverklaring nodig. Deze moet meegezonden worden naar RVO.nl bij de aanvraag van de definitieve vaststelling. Houd er rekening mee dat accountants hier gezien de planning tijdig van op de hoogte moeten zijn. Verwacht jij een accountantsverklaring nodig te hebben voor jouw TVL vaststelling? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je contactpersoon.

Meer omzet dan verwacht?

Blijkt het dat je over het tweede kwartaal 2021 meer omzet hebt behaald dan aanvankelijk de verwachting was, dan moet je (een deel van) de TVL subsidie terugbetalen. RVO biedt hiervoor meer termijnmogelijkheden aan, in eerste instantie was er een betalingsregeling mogelijk van 6 of 12 maandelijkse termijnen. Nu is het ook mogelijk de subsidie terug te betalen in 18 of 24 maandelijkse termijnen. Passen deze opties niet bij de persoonlijke situatie dan is het ook mogelijk om een persoonlijke betalingsregeling met het RVO te treffen. Het is niet mogelijk om verschillende periodes met elkaar te verrekenen.

Heb je vragen over de TVL afrekening? Neem dan contact op met Camiel Lokkerbol via CamielLokkerbol@JAN.nl of 088-2202301.

Dit artikel is 20-12-2021 voorzien van een update.

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.