square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Uitbreiding steunmaatregelen

JAN©

Vraag de definitieve vaststelling TVL nu aan!

Update: De deadline voor het vaststellen van de TVL over het eerste kwartaal 2021 is met 6 weken verlengd tot vrijdag 12 november 2021. Als je de omzet destijds juist hebt geschat ontvang je nog 20% subsidie.

Bepaling definitief subsidie bedrag
Bij de TVL ontvang je 80% van de geschatte subsidie na de aanvraag. Na afloop van de subsidieperiode moet de werkelijke omzet worden doorgegeven en wordt het overige deel uitgekeerd. Of als je d.m.v. het voorschot te veel hebt ontvangen moet er een deel worden terugbetaald.
Als je TVL hebt ontvangen over januari tot en met maart 2021 heb je een e-mail ontvangen van RVO.nl met het verzoek een online formulier m.b.t. de finale vaststelling in te vullen. Voorkom vervelende situaties zoals het terugbetalen van de subsidie en zorg ervoor dat je het formulier uiterlijk 12 november a.s. hebt ingevuld. 

Let op!
Bij de vaststelling wordt er gevraagd naar de aangiften omzetbelasting over het 1e kwartaal van 2021. Kijk voor de definitieve omzetcijfers echter niet alleen naar de aangiften omzetbelasting. Maar kijk bijvoorbeeld ook naar de omzet die niet in de Nederlandse aangifte omzetbelasting wordt opgenomen. Houd je kolommenbalans erbij voor een volledig inzicht.

Afrekeningen TVL eerste tot en met derde kwartaal 2021

 TVL Q1 2021TVL Q2 2021TVL Q3 2021
Subsidieperiodejanuari-maart 2021april-juni 2021juli-september 2021
Aanvraag definitieve vaststellingUiterlijk
30 september 2021
Vermoedelijk uiterlijk
30 november 2021*       
Vermoedelijk uiterlijk
28 februari 2022*

*Nu de deadline voor het indienen van de aanvraag voor de definitieve vaststelling voor de TVL over het eerste kwartaal is opgeschoven is de verwachting dat deze data ook worden opgeschoven.

Accountantsverklaring
Wanneer de TVL subsidie over een van de periodes 125.000 euro of hoger is, dan heb je een accountantsverklaring nodig. Deze moet meegezonden worden naar RVO.nl bij de aanvraag van de definitieve vaststelling. Houd er rekening mee dat accountants hier gezien de planning tijdig van op de hoogte moeten zijn. Verwacht jij een accountantsverklaring nodig te hebben voor jouw TVL vaststelling? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je contactpersoon.

Heb je vragen over de TVL afrekening? Neem dan contact op met Camiel Lokkerbol via CamielLokkerbol@JAN.nl of 088-2202301.

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.