square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
JAN©

JAN©

Auto van de zaak: voorkom als DGA de bijtelling

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gelukkig zijn er mogelijkheden om als DGA de bijtelling te voorkomen óf te verlagen:

  • Zit je in de hoogste schijf van de loonheffingen (52%)? Je kunt als DGA onder voorwaarden de bijtelling converteren naar 40% en dus 12% of zelfs meer (hoe gek dat rekenkundig ook klinkt) belasting besparen op je bijtelling. Bij een leaseauto van € 50.000, een bijtelling van 25% en een leaseperiode van 5 jaar scheelt dit je € 7.500 netto aan belasting. Dit werkt voor zowel leaseauto’s als auto’s in eigendom (van de B.V).
  • Heb je geen leaseauto, maar heeft je B.V. de auto in eigendom? En is de auto ouder dan 1,5 jaar? Dan kun je in een aantal gevallen de auto overbrengen naar privé wat resulteert in een flinke besparing. Dat komt omdat na de periode van 1,5 jaar het voordeel van de kostenaftrek in de B.V. niet meer opweegt tegen het nadeel van de bijtelling(en). Maar dit is maatwerk, het hangt van meerdere factoren of en wanneer overzetten naar privé een besparing oplevert.

Een greep uit de besparingen die we eerder voor klanten hebben gerealiseerd:

  • Volvo XC60 uit 2016, besparing van € 7.790
  • Lexus RX450H uit 2013, besparing van € 6.950
  • BMW 3er REIHE uit 2013, besparing van € 3.800
  • Range Rover Evoque uit 2015, besparing van € 7.660
  • Jeep Grand Cherokee uit 2016, besparing van € 9.800

Benieuwd of jij als DGA ook je bijtelling kunt voorkomen of verlagen? Stel geheel vrijblijvend je vraag of laat je situatie op basis van no cure – no pay checken door Patrick Voorn, fiscalist bij JAN©  | PatrickVoorn@JAN.nl of bel 088 220 2274.

Bij de no cure – no pay check gaan wij voor je na of er een besparing mogelijk is op je auto. Zo niet, dan betaal je geen advieskosten. Zo wel, dan krijg je van ons een adviesrapport met stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Ook helpen we je zo nodig telefonisch of bij ons op kantoor. De kosten van het advies en uitvoering bedragen 20% van de totale besparing (ex btw).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer inspiratie en inzichten voor ondernemers

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.