square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
JAN© Accountants & Adviseurs

JAN©

Verzamelwet Pensioenen 2019

Voor kleine ondernemingen (ten minste 10, maar minder dan 50 werknemers) geldt als uitgangspunt dat ten minste tweemaal per jaar een personeelsvergadering wordt gehouden. De arbeidsvoorwaarde pensioen kan ook onderwerp zijn in deze personeelsvergadering. Werknemers moeten tijdens de personeelsvergadering kunnen beschikken over de nodige informatie rondom de pensioenregeling. En daarom geeft het wetsvoorstel expliciet aan dat werknemers recht hebben op schriftelijke informatie over de pensioenregeling die ze redelijkerwijs nodig achten voor de personeelsvergadering.

Een eventuele personeelsvertegenwoordiging heeft verschillende bevoegdheden ten aanzien van de arbeidsvoorwaarde pensioen. In het wetsvoorstel wordt geregeld dat de werkgever aan de personeelsvertegenwoordiging altijd schriftelijk moet communiceren. Verder moet de werkgever de personeelsvertegenwoordiging informeren over elke voorgenomen vaststelling, wijziging of intrekking van een uitvoeringsovereenkomst. Ook krijgt de personeelsvertegenwoordiging een initiatiefrecht om het onderwerp pensioen op de agenda voor het overleg met de werkgever te zetten.

De Verzamelwet pensioenen 2019 brengt dus voor de werkgever verplichtingen met zich mee waar de pensioenadviseurs van JAN© behulpzaam kunnen zijn. Ook kunnen de adviseurs van JAN© de personeelsvertegenwoordiging adviseren over de impact van een voorgenomen vaststelling, wijziging of intrekking van de uitvoeringsovereenkomst.

Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.