square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
JAN© Accountants & Adviseurs

JAN©

Versoepeling regels uitfaseren pensioen eigen beheer

Extra mogelijkheid

De Belastingdienst gaat alle DGA’s waarvan ze weten dat het pensioen is uitgefaseerd, maar waarvan ze geen of een onjuist ingevuld meldingsformulier hebben ontvangen aanschrijven. Deze DGA’s hebben vervolgens 6 weken de tijd om het formulier alsnog op juiste wijze in te vullen en te laten ondertekenen door hun (ex-)partner.

Zes weken

Waar het formulier in eerste instantie binnen 1 maand na de omzetting of afkoop ingestuurd diende te worden, is deze periode in het verleden al verlengd naar 1 jaar. Onlangs is daar dus een extra mogelijkheid aan toegevoegd. Het initiatief van deze extra mogelijkheid ligt bij de inspecteur. De periode van zes weken vangt ook pas aan nadat de inspecteur zich bij de DGA heeft gemeld.

Let op!

Mocht je bericht van de Belastingdienst ontvangen dat er iets met je meldingsformulier niet in orde is, zorg dan dat je binnen zes weken reageert! Wanneer je dat niet doet, ben je in beginsel namelijk inkomstenbelasting over de commerciële waarde van je (oorspronkelijke) pensioenaanspraken verschuldigd. Daarnaast wordt ook 20% boeterente gerekend. Gecombineerd heb je het dan over een heffing van afgerond 70% van de commerciële waarde in privé.

Als je vragen hebt, neem dan vooral contact op met één van de pensioenadviseurs van JAN© (pensioenadviseurs@jan.nl of 088-2202200). We helpen je graag!

(Geschreven naar de stand van zaken van 24 april 2020)

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.