square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Subsidie voor de bestelbus

JAN©

Subsidie voor elektrische bestelbus vanaf 15 maart 2021 aan te vragen

Op weg naar schonere steden. Om de klimaatdoelstellingen te behalen worden ondernemers gestimuleerd te kiezen voor een schoner alternatief voor hun vervoer. De stimulans komt in de vorm van een subsidie van maximaal € 5.000 per bus.

Een schonere stad
Om de uitlaatgassen in steden te verminderen willen gemeenten vanaf 2025 enkel nog schone volledig uitstootvrije bedrijfs(vracht)wagens in hun stad ontvangen. Door het hele land voeren steden vanaf dat moment een zero-emissiezone in. Het doel is om schadelijke gassen en fijnstof in steden te verminderen waardoor de steden gezonder en prettiger worden om in te wonen en werken.

De subsidie
De invoering van de zero-emissiezone lijkt nog ver weg toch is nu het moment om een schoner alternatief voor je bedrijfswagens te overwegen. Wanneer je als ondernemer nu een elektrische bestelbus aanschaft (of gaat leasen) ontvang je subsidie ter grootte van 10% van de aanschafsprijs met een maximum van € 5.000. De subsidie is vanaf 15 maart 2021 aan te vragen. Er is voor 2021 een subsidiepot van 22 miljoen euro beschikbaar gesteld. Deze regeling is te gebruiken bovenop de bestaande regelingen zoals de milieu-investeringsaftrek.

Werk aan de winkel
Wanneer  een gemeente besluit een zero-emissiezone in de stad te gaan invoeren moeten ze dit vier jaar van te voren kenbaar maken, zodat ondernemers de tijd hebben om hierop in te spelen. Provincies en gemeenten moeten er echter ook voor zorgen dat er voldoende laadpalen zijn. Hier wordt druk aan gewerkt.
Naast de subsidie die vanaf 15 maart 2021 aangevraagd kan worden is aangekondigd dat er de komende jaren extra aandacht komt voor de kleinere ondernemers en hulp bij de overstap, hoe dat er uit zal zien is nog niet bekend. Verder zal er in de komende periode ook een subsidieloket voor schone vrachtwagens openen.

Heb jij vragen over de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op met Koen Horseling via 088-2202284 of KoenHorseling@JAN.nl

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.