square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Teambuilding

JAN©

Subsidies bij de optimalisatie van jouw personeelsbestand

Binnen alle branches trekt de economie weer aan een gevolg hiervan is dat er veel vraag is naar personeel. Hoe ga jij hier mee om? Wellicht biedt dit artikel je inzicht in een andere benadering én financiële ondersteuning.

Gemotiveerde medewerkers
Naast het aannemen van nieuwe medewerkers denk je wellicht ook aan het doorstromen van medewerkers naar andere posities, hierbij staat de ontwikkeling uiteraard centraal. Medewerkers die zich ontwikkelen houd je over het algemeen gemotiveerd en betrokken. Daarnaast is er een groep werkzoekenden enorm gemotiveerd om weer aan de slag te gaan. Verbreed je scope en zaai én oogst tegelijkertijd!

Stijgende loonkosten
Heb jij ook behoefte aan extra personeel, maar twijfel je omdat de loonkosten dan stijgen? Wellicht kun je slim aannemen zodat je in aanmerking komt voor één van de subsidies die de overheid biedt.

Veel personeelssubsidies zijn gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals ouderen en personen met een arbeidsbeperking. De overheid wil met het aanbieden van subsidies zorgen dat zij makkelijker aan de slag kunnen bij bedrijven. Vaak zijn deze groepen ook het meest gemotiveerd om aan de slag te gaan. Wil je hier meer over weten?
De brochure Subsidies bij het aannemen van nieuwe medewerkers biedt je meer informatie.

De ontwikkeling van medewerkers
Door te investeren in je werknemers, investeer je automatisch ook in de toekomst van je bedrijf. Ook de overheid wil dat werknemers door blijven leren zodat ze zich blijven ontwikkelen en daardoor hun positie op de arbeidsmarkt versterken. Om die reden zijn er diverse subsidieregelingen in het leven geroepen die de ontwikkeling stimuleren. Wil je hier meer over weten. De brochure Subsidies voor de ontwikkeling van werknemers biedt je meer informatie.

De aanpak
Het aannemen, laten doorstromen én zorgen voor de ontwikkeling van werknemers klinkt wellicht als een tijdrovende zaak. Wanneer je zorgvuldig te werk gaat, oude en nieuwe werknemers kansen biedt zorg je voor een gemotiveerd personeelsbestand en zal het bedrijf hier ook vruchten van plukken. JAN© ondersteunt je hier graag bij.
Het mooie is dat voor het planmatige én organisatorische gedeelte van jouw personeelsoptimalisatie óók een subsidie beschikbaar is. De SLIM-subsidie, lees er hier meer over.

Wil jij meer weten over de beschikbare subsidies op het gebied van personeel? Of even sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met mij via RosaKromhoutvanderMeer@JAN.nl of  via 088-2202295.

Rosa Kromhout van der neer
Rosa Kromhout van der Meer,
Adviseur loonheffingen en manager JAN© Personeelsdiensten

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.