square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
JAN© Accountants & Adviseurs

JAN©

Overgangsrecht voor onderhoud monument

Subsidie monumentenpanden

Sinds dit jaar kun je voor het onderhoud van monumentenpanden een subsidie krijgen die 38% van de onderhoudskosten bedraagt. Tot dit jaar kon je 80% van de kosten in aftrek brengen op je inkomen via de aangifte inkomstenbelasting.

De verschillen

De nieuwe subsidie is niet inkomensafhankelijk en beperkter dan de fiscale aftrek. Uitgaven die geen betrekking hebben op het monument, leveren niet langer een subsidiebijdrage op. Denk hierbij aan het onderhoud van elektrische-, verwarmingsinstallaties en sanitair.

Overgangsregeling

Voor onderhoudsprojecten die al voor 2019 zijn gestart is een overgangsregeling van toepassing. De overgangsregeling heeft betrekking op projecten die vóór 2019 wel voor aftrek in aanmerking kwamen, maar in 2019 niet meer voor subsidie in aanmerking komen.

Voorwaarde

De overgangsregeling heeft als bijkomende voorwaarde onder andere dat de onderhoudsprojecten in 2019 zijn uitgevoerd of in 2018 zijn uitgevoerd en in 2019 zijn betaald.

Aanvraagperiode

Je kunt de subsidie van 1 maart 2020 tot 30 april 2020 aanvragen.

Heb je vragen over de overgangsregeling voor onderhoudskosten van monumenten, neem dan contact op met Koen Horseling via KoenHorseling@JAN.nl of 088-2202284.

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.