square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Ook de ZZP-ers kunnen langer op compensatie rekenen via de Tozo

JAN©

Ook de ZZP-ers kunnen langer op compensatie rekenen via de Tozo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Verlenging

De ondersteuning voor zover momenteel bekend is loopt  tot 1 oktober 2021. Eerder was sprake van een toets op de beschikbare geldmiddelen. Echter, dit vindt het kabinet niet passend gezien de extra maatregelen. De toets op het inkomen van de partner blijft van kracht. De uitkering is een aanvulling tot het sociaal minimum oftewel bijstandsniveau. Het inkomen van een alleenstaande zelfstandige wordt aangevuld tot € 1.078,70. Voor gehuwden en samenwonenden (ook als beide partners zelfstandigen zijn) vult de gemeente het inkomen aan tot een bedrag van € 1.541 netto.

Lening via de Tozo

Verder blijft er een mogelijkheid bestaan om een lening via de Tozo af te sluiten van maximaal
€ 10.157.

Toekomst

Het kabinet vindt het belangrijk dat zelfstandig ondernemers die ook de komende periode geen of onvoldoende inkomsten hebben en afhankelijk zijn van een Tozo-uitkering, zich breder oriënteren op de arbeidsmarkt. Ondernemers die zich vanwege corona op hun toekomst willen heroriënteren, kunnen hier vanaf 1 januari 2021 begeleiding in krijgen via de gemeente.

Tozo aanvragen

De TOZO zal in zijn huidige vorm doorlopen tot 1 oktober 2021. Er wordt geen vermogenstoets worden ingevoerd zoals eerder aangekondigd. De startdatum van de aanvraagmogelijkheid kan per gemeente verschillen, vanaf maart 2021.  Wil je gebruik maken van de Tozo? Houd dan de website van jouw gemeente in de gaten voor de specifieke informatie.

Heb je vragen over deze regeling? Mail naar PatrickVoorn@jan.nl

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer inspiratie en inzichten voor ondernemers

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.