square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Aranka Veen

JAN©

Nieuwe BTW regels voor internetverkopen over de grens

De internationale verkoop via webshops is in deze digitale tijd niet meer weg te denken, bovendien blijft het aanbod van digitale diensten nog steeds toenemen. Vanwege deze forse groei was een aanpassing aan de BTW regelgeving noodzakelijk.

De EU wil elektronische handel aan moedigen met regelgeving die zorgt voor administratieve verlichting. Het doel is dat internationale aan- en verkopen via het internet net zo eenvoudig worden als dat lokaal is.
Het komt er kortgezegd op neer dat ondernemers de buitenlandse btw over de internetverkopen aangeven in hun eigen lidstaat. De betaling vindt vervolgens plaats via het éénloketsysteem. De fiscale autoriteiten gaan de afgedragen btw vervolgens onderling verrekenen.

Hierbij informeer ik je graag over de nieuwe wet, houden je op de hoogte van de ontwikkelingen en beantwoorden alle vragen voor jou als ondernemer.

Een voorbeeld van een vraag kan zijn: Stel, je levert aan particulieren in Frankrijk en Duitsland, dan moet je vanaf 1 juli a.s. in de meeste situaties de btw aangeven in Frankrijk en Duitsland. Echter, dit kan mogelijk via het nieuwe éénloketsysteem. Je betaalt de buitenlandse btw dan in één keer via het éénloketsysteem.

Via deze link bied ik je meer informatie aan over de regelgeving waar we vanaf 1 juli 2021 mee te maken krijgen.

Kortom, vanaf 1 juli 2021 gaat er een hoop veranderen en zal je als ondernemer veel vaker dan nu het geval is te maken krijgen met btw-verplichtingen in andere lidstaten. Ben jij benieuwd wat er voor jou verandert?
Neem dan contact op met mij, Aranka Veen via ArankaVeen@JAN.nl  

Op JAN© kun je rekenen!

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.