square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Na regen komt zonneschijn

JAN©

Na regen komt…

Terwijl we in afwachting zijn van een zonnige, zorgeloze, zomerse periode presenteert het demissionaire kabinet een extra serie steunmaatregelen. De aankondiging hiervan zijn voor een deel van de bevolking verwarrend gezien de aangekondigde versoepelingen en voor een ander deel een grote opluchting.

Op 7 juli a.s. staat “stap 5” gepland volgens het openingsplan, met meer bezoekers en meer toegang tot sport, cultuur en recreatie. Het einde van de maatregelen wordt aangegeven door middel van “stap 6 “. Hierbij is nog geen beoogde datum gepresenteerd. We zien een parallel met de onzekerheid waarmee het zonnetje door de wolken probeert te breken. 

Om ondernemers een steuntje in de rug te bieden in de voortdurende onzekere tijd komt het kabinet met de volgende maatregelen:

  • Het huidige pakket van steunmaatregelen wordt verlengd met drie maanden, van 1 juli tot 30 september 2021. Tot die tijd kunnen ondernemers dus in elk geval nog rekenen op TVL, NOW en de overige maatregelen.  Lees via deze link meer over de steunmaatregelen.
  • De mogelijkheden voor het aflossen van de betalingsachterstanden bij de Belastingdienst worden verruimd. Ondernemers krijgen, in plaats van drie, vijf jaar de tijd om de schulden af te lossen. Daarnaast mag de eerste termijn ook later, in oktober 2022, worden voldaan. Verzoek om (verlenging van) belastinguitstel om te zorgen dat je liquiditeitspositie ruimer wordt en je gebruik kunt maken van deze ruimere aflossingsregeling.  Lees via deze link meer over het uitstel van de te betalen belasting. Van ondernemers wordt verwacht dat ze vanaf 1 juli 2021 weer gewoon belasting gaan betalen.
  • Verder zijn de mogelijkheden binnen het Time Out Arrangement (TOA) uitgebreid. Er is 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor leningen aan MKB-ers die getroffen zijn door de coronacrisis. Deze ondernemers kunnen in aanmerking komen voor een lening van maximaal 100.000 euro, met gunstige voorwaarden. Het is de bedoeling dat dit geld gebruikt wordt voor een herstart, uitbreiding of aanpassing van de bedrijfsactiviteiten. De belangrijkste voorwaarde is dat een onderneming met eventuele schuldeisers goede afspraken maakt en dat het bedrijf in de kern gezond is. Klik hier voor meer informatie over de WHAO regeling, een regeling voor oplopende schulden binnen een levensvatbare ondernemingen.

Uiteraard wenst JAN© alle ondernemers een tijd toe waarin er geen gebruik meer hoeft te worden gemaakt van de geboden subsidies en er vooral weer in alle vrijheid ondernomen kan worden.
JAN© ondersteunt je graag bij het aanvragen van steunmaatregelen en de uitvoering van de bijkomende zaken, maar belangrijker de adviseurs van JAN© kijken graag met je mee naar de juiste route richting een zonnige toekomst. Welke stappen zet jij?

JAN© helpt ondernemers vooruit!

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.