square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Jim Egbers

JAN©

Hoe is het om te werken bij JAN©? Consultant Corporate Finance Jim Egbers vertelt

Hoe is het om te werken bij JAN©? We kunnen je er natuurlijk alles over vertellen, maar liever laten we onze medewerkers aan het woord, zij zijn immers ervaringsdeskundigen! In deze blog lees je de ervaring van Consultant Corporate Finance Jim Egbers (28). Waar komt zijn passie voor bedrijfsovernames vandaan? En hoe ziet zijn dag bij JAN© eruit? Lees snel verder voor het antwoord.

Jim Egbers (28)  is deze zomer twee jaar in dienst bij JAN©. Hij kwam net van de universiteit toen hij aan de slag ging op ons kantoor in Schiphol-Rijk. Ondertussen heeft hij zijn plekje gevonden en is zijn passie voor het maken van de beste deals alleen maar groter geworden.

Hi Jim! Hoe is jouw interesse in bedrijfsovername ontstaan?
“Toen mijn ouders hun eigen bedrijf gingen verkopen, heb ik de verkoop van dichtbij meegemaakt. Het interesseerde me, want ik zag toen voor het eerst dat zo’n proces veel meer is dan alleen de hoogste prijs krijgen. Het is namelijk ook emotioneel voor de verkoper. Als ondernemer is je bedrijf als het ware je kindje, dat je hebt zien opgroeien. Daar afstand van doen is lastig. Ik heb toen besloten om in deze richting te gaan studeren. Ik kwam een advertentie van JAN© tegen op een overnameplatform, en ik heb meteen gesolliciteerd, het was precies wat ik zocht!”

Hoe ziet jouw dag eruit?
“Elke dag is afwisselend, dus hierin één lijn trekken kan eigenlijk niet. Dit komt doordat je als consultant in deze sector veel moet anticiperen op de lopende projecten. Dat maakt het uitdagend en leuk vind ik. Een van de vele dingen waar ik m’n tijd aan besteed is klantcontact. Ik bel ze dan op of heb via de mail contact over bijvoorbeeld de onderhandelingen. Het sociale aspect van het vak maakt het voor mij leuk, de hele dag alleen achter het bureau is niks voor mij.”

“In de eerste fase, als ik een klant leer kennen, werk ik veel vanuit kantoor. Bijvoorbeeld om Excel documenten op te stellen of PowerPoint presentaties te maken. Om feeling te krijgen met de onderneming ga ik in de fase daarna ook op bezoek bij klanten en daaropvolgend bij mogelijke kopers. Ik vind het super om die afwisseling te hebben. We werken met allerlei soorten klanten, van sieradenverkoop tot bedrijven die badkamers of software aanbieden, elke klant is weer anders en dat vind ik het leuke aan werken op de Corporate Finance afdeling van JAN©.”

Wanneer ben jij tevreden met je werk?
“Ik heb een voldaan gevoel als deals zijn gesloten en de klant tevreden is. Het liefste wil ik de verwachting van de klant overstijgen en een nog betere prijs krijgen voor hun bedrijf dan dat zij in eerste instantie verwachten, maar dat is vaak best een uitdaging. Wanneer een deal helemaal rond is, vieren we het succes met het team, een gaaf gevoel is dat, missie geslaagd!”

Bij JAN© krijg je veel kansen, als je die aangrijpt kun je echt snel doorontwikkelen.” – Jim Egbers

Hoe zou je JAN© als werkgever omschrijven?
“Ik vind JAN© een fijne en unieke werkgever. De informele sfeer maakt het voor mij fijn om hier te werken. We werken hard met het team, maar hebben ook zeker veel plezier samen. Work hard, play hard! Het is even aanpoten af en toe, maar aan de andere kant wordt er ook veel lol gemaakt met elkaar. Er zijn borrels en er worden feesten georganiseerd. Ik ben blij dat ik leuke collega’s heb waar ik het goed mee kan vinden. Maar wat JAN© echt uniek maakt in mijn ogen is het vertrouwen dat je hier krijgt. Je krijgt verantwoordelijkheid en vrijheid tegelijk. Je leert hier zelfstandig te zijn in je werk, maar krijgt ook alle hulp waar nodig. Zo kan je doorontwikkelen, en dat is goed voor je carrière!”

“Op professioneel vlak heb ik veel geleerd bij JAN© en blijf ik mezelf ontwikkelen. Door het vele contact met klanten leer je de echte wereld van bedrijfsovernames kennen. De processen kende ik vooral van de theorie, maar om het nu ook in de praktijk te brengen, is niet te vergelijken. Ik ben blij met de ondersteuning die ik heb gehad vanuit JAN©. Je krijgt hier veel kansen, als je die aangrijpt kun je echt snel doorontwikkelen. Dat is iets wat ik heel erg waardeer hier.”

Ben jij ook op zoek naar een bedrijf waar je snel kan doorontwikkelen?
Bekijk snel of er een vacature bij staat die geschikt is voor jou. Staat er niks tussen? Stuur ons dan een open sollicitatie!

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.