square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Stuenmaatregel voor de horeca

JAN©

Steunmaatregel voor de Horeca

Extra compensatie voor de horeca

Het derde steunmaatregelen pakket is erop gericht dat ondernemers met meer omzetverlies meer steun ontvangen. Voor jou als horeca ondernemer komt daar een aanvulling op. Een groot deel van de horeca ondernemers heeft de deuren vanaf 15 oktober jl. voor de tweede maal moeten sluiten. En dat met, in veel gevallen, een volle koelcel en een nieuw overkapt terras om de wintermaanden zo goed mogelijk te overbruggen. Het kabinet erkent dat deze kosten niet gedekt worden door het derde steunmaatregelen pakket en daarom komt zij met een aanvulling.

Hoe ziet de compensatie eruit?

De regeling is een uitkering bovenop de bestaande regelingen als NOW (de compensatie voor de loonkosten) en TVL (de compensatie voor de vaste lasten).  De uitkering bedraagt 2,8% van de gemiste omzet over de maanden oktober t/m december. Deze subsidie heeft Horeca Voorraad aanpassing (HVA). Het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd aan HVA is € 20.160.

Hoe kom je aan de subsidie als horecaondernemer?

Het kabinet heeft geprobeerd de HVA snel en eenvoudig beschikbaar te stellen. Daarom wordt dit meegenomen bij de TVL aanvraag. Als er TVL wordt aangevraagd, wordt de HVA-opslag er direct bij opgeteld.

Voor welke ondernemers geldt dit precies?

Ondernemers met eet- en drinkgelegenheden incl. nachtclubs en kantine-exploitanten die een TVL-aanvraag succesvol indienen, maken aanspraak op deze extra subsidie. Het gaat dan om horeca ondernemingen met de volgende SBI- codes: 56.10.1 (restaurants), 56.10.2 (fastfoodrestaurants, cafetaria’s, ijssalons, eetkramen e.d.), 56.29 (kantines en contractcatering) en 56.3 (cafés). SBI staat voor Standaard BedrijfsIndeling. Je krijgt deze wanneer je je inschrijft bij de KvK, de code is gekoppeld aan de economische activiteit van de onderneming.

Ik denk dat ik aanspraak kan maken op deze regeling, wat moet ik nu doen?

Als jij in aanmerking komt voor deze eenmalige vergoeding dan moet je ervoor zorgen dat je een juiste TVL-aanvraag indient via RVO.nl. De TVL aanvraag voor het vierde kwartaal 2020 vanaf 25 november 2020 worden ingediend.

Wil je meer weten de over de TVL? Lees dan dit artikel. Of neem contact op met Camiel Lokkerbol via CamielLokkerbol@JAN.nl of 088-2202301

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.