square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Kindregelingen

JAN©

Kindregelingen

De inkomensafhankelijke combinatiekorting

De inkomensafhankelijke combinatiekorting is voor ouders met kinderen. Door een recente uitspraak in een arrest komen meer mensen in aanmerking voor deze korting. Om de korting betaalbaar te houden wordt de maximale korting in 2021 verlaagd met € 113. In 2022 zal deze naar verwachting weer toenemen met € 77.

Kindgebonden budget verhoogd

Het kabinet heeft besloten om een eerdere budgetreservering van 150 miljoen euro te gebruiken voor het verhogen van het kindgebonden budget per 2021. Het bedrag dat ouders ontvangen vanaf het derde kind wordt verhoogd. De gedachte achter deze maatregel is dat door deze budgetuitbreiding met name grote gezinnen minder snel in armoede raken.

Verbeteren toeslagen stelsel

Het kabinet werkt al een tijdje aan het verbeteren van het toeslagenstelsel. In het Belastingplan 2021 zijn voorstellen opgenomen om dat te bereiken. De wens van het kabinet is dat er meer aandacht is voor de gezinnen die toeslagen ontvangen en hun persoonlijke situaties. Onderdeel van dit plan is bijvoorbeeld dat mensen meer kinderopvangtoeslag kunnen krijgen als hun echtgenoot in een verpleeghuis is opgenomen. Verder zullen er stappen worden gezet die moeten zorgen dat er flexibel kan worden omgegaan met wijzigingen in de persoonlijke situaties zoals bijvoorbeeld trouwen en kinderen krijgen. Denk daarbij aan het laten ingaan van de wijziging per maand in plaats van de huidige herrekening voor het gehele jaar.Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.