square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
zonnepanelen leggen

JAN©

Investeren en subsidies

Wanneer je met jouw onderneming in de fase zit die we als windstil of zelfs zonnig zouden kunnen bestempelen is het wellicht nu het moment om te investeren en zo de concurrentie straks een stapje voor te zijn.

Een investeringsplan

Investeren gaat uiteraard gepaard met geld uitgeven. Deze uitgaven kunnen kun je mogelijk beperken door het opstellen van een investeringsplan.  Door te kijken naar hoe en wanneer fiscale regelingen en subsidies kunnen worden toegepast kun je veel geld besparen.

Verduurzamen

Investeringen hebben soms een noodzakelijk karakter, bijvoorbeeld in het geval van opgelegde normen vanuit de overheid, zoals minimaal energielabel C voor kantoorpanden. Wanneer jij wilt of moet verduurzamen is het zaak om snel in actie te komen. Er zijn subsidies beschikbaar, zoals de SVM waarmee je je onderzoekskosten kunt financieren. Deze subsidie is aan te vragen tot 30 september 2022. Wanneer een duurzame investering wordt gedaan of een energiezuinig bedrijfsmiddel wordt aangekocht, zijn naast de SVM nog diverse andere subsidies beschikbaar. Neem voordat je een investering doet contact op met Camiel Lokkerbol via CamielLokkerbol@JAN.nl of 088-2202301 om jouw plannen door te spreken. Camiel helpt je om te voldoen aan de gestelde voorwaarden om in aanmerking te komen voor financieel aantrekkelijke subsidies.  

Investeren in je personeelsbestand

Zeker gezien de krappe arbeidsmarkt is het zaak om te kijken hoe je kunt investeren in je personeelsbestand. Dit hoeft niet altijd door het aantrekken van nieuwe medewerkers. Door het optimaal inzetten van je huidige medewerkers kun je ook grote stappen maken.
Wat is jouw visie voor je onderneming? En hoe zorg je dat het personeelsbestand hierbij aansluit? Zorg voor een plan. De overheid betaalt mee aan de ontwikkeling van je medewerkers én dus je onderneming. Het is van belang dat je medewerkers bij jouw onderneming betrokken houdt en ze gemotiveerd blijven. Door ontwikkeling van je personeel kun je dit doel bereiken. Start met de uitvoering van jouw toekomstplan door opleidingen en bijscholing aan te bieden. De overheid betaalt mee door middel van de SLIM-subsidie (Stimuleringsregeling voor Leren en ontwikkelen In MKB-ondernemingen), deze subsidie is van 1 tot 31 maart 2022 aan te vragen. Heb je vragen over de SLIM-subsidie neem dan contact op met Rosa Kromhout van der Meer via RosaKromhoutvanderMeer@JAN.nl of 088-2202295.

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.