square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
JAN© Accountants & Adviseurs

JAN©

Fiscale voorjaarskriebels!

Voorjaar! De natuur komt langzaam weer tot leven: groene blaadjes aan de bomen, bollen lopen uit, kuikentjes breken uit hun ei en de lammetjes huppelen in de wei.
De geboortepiek bij mensen ligt een aantal maanden verder in het jaar. En dat komt goed uit. Vanaf 1 juli a.s. krijgen partners namelijk een volledige werkweek partnerverlof.
Na die week kan een werknemer maximaal vijf weken aanvullend verlof opnemen. Tijdens het aanvullend verlof ontvangt de partner een uitkering van 70% van het dagloon.
Deze regeling wordt vergoed door het UWV en kost je dus als werkgever niets. JAN© heeft zin in het voorjaar! In deze JAN© special lees je meer over fiscaal interessante regelingen en de nieuwste tips.

Onderhoud aan je monumentale woonhuis? Subsidie aanvragen tot en met 30 april a.s.!

Aan de slag! De voorjaarsschoonmaak komt eraan en de potten verf zijn straks niet aan te slepen bij de bouwmarkten. Wellicht krijgt jouw monumentenwoning ook een flinke opknapbeurt. De fiscale aftrek voor onderhoud aan monumenten woningen is vervangen door een subsidie. In 2020 kunnen eigenaren van een monument voor het eerst de subsidie aanvragen voor de instandhouding van woonhuis-rijksmonumenten. Je hebt van 1 maart tot en met 30 april a.s. de mogelijkheid jouw aanvraag in te dienen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Het kabinet heeft voor de jaren 2020-2023 in totaal 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de subsidie. Voor 2020 en 2021 is de subsidie vastgesteld op 38%. Voor de jaren erna wordt het percentage vastgesteld afhankelijk van het resterende beschikbare budget, de subsidie zal niet hoger zijn dan 38%.
Indien je in of voor 2019 kosten hebt gemaakt voor onderhoud aan je monument dan kun je wanneer je voldoet aan de voorwaarden reeds gebruik maken van de subsidie via de overgangsregeling.

Vragen? Neem contact op met de subsidie adviseur van JAN©: Koen Horseling via KoenHorseling@JAN.nl of 088-2202284.

Subsidie elektrische auto’s per 1 juli 2020

Zoals het nu in de plannen staat, komt er per 1 juli 2020 een subsidieregeling voor elektrische auto’s. Voor de koper van een nieuwe elektrische auto komt er een subsidie van € 4.000 en wanneer je een occasion aanschaft via een Vakhandelaar is de subsidie € 2.000. De subsidie kan alleen worden benut voor auto’s met een maximale aanschafprijs van €45.000. Overweeg jij binnenkort een elektrische auto aan te schaffen? Dan loont het wellicht de moeite om nog even te wachten op de berichten uit Den Haag over de definitieve regeling.

Wil jij weten hoe jij zo voordelig mogelijk in jouw droomauto kunt rijden? Neem dan contact op met
Camiel Lokkerbol via CamielLokkerbol@JAN.nl of 088-2202301

Final sale – Extra korting op afgekocht pensioen

Korting op korting, wie houdt er niet van? Het zit als volgt: als je eerder je pensioen in eigen beheer hebt afgekocht, dan weet je dat je korting kreeg op de te betalen belasting. De hoogte van die korting hing af van het jaar waarin je je pensioen had afgekocht. Behalve deze eerder verleende korting kan je nu in de meeste situatie nogmaals een extra korting verkrijgen.

Je mag namelijk je inkomen over drie jaren middelen. Als je als gevolg van deze middeling minder inkomstenbelasting verschuldigd bent, dan krijg je een gedeelte van dat verschil terug van de Belastingdienst! Aangezien de afkoop van je pensioen in eigen beheer eenmalig tot een hoog belastbaar inkomen heeft geleid, is de kans groot dat middeling een teruggave van inkomstenbelasting oplevert.

Je bent vrij om te kiezen welke jaren in een middeling meegenomen worden. Bij een afkoop van pensioen in eigen beheer is het doorgaans het meest interessant om de twee jaren ná de afkoop in de middeling te betrekken. Niet alleen het inkomen, maar ook de tarieven voor de inkomstenbelasting zijn dan namelijk lager. Aangezien elk jaar maar éénmalig in een middeling meegenomen mag worden, moet je er op letten dat je het jaar van afkoop zo gunstig mogelijk gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.