square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
JAN© Accountants & Adviseurs

JAN©

Factureren aan de overheid: uitbreiding elektronische facturatieplicht

Praktische uitwerking

Concreet houdt dit in dat bij alle nieuwe contracten die door overheidsinstanties worden afgesloten als eis wordt gesteld dat de leverancier de factuur als e-factuur aanlevert.

PDF versus e-factuur

Veel ondernemers versturen hun verkoopfacturen elektronisch. Er wordt een mail verstuurd met veelal een PDF-factuur als bijlage.

Een PDF-factuur is iets anders dan een e-factuur. Een e-factuur is een factuur die als UBL wordt verstuurd. UBL staat voor Universal Business Language en simpel gezegd is dat een factuur gestuurd in computertaal.

Hoe ga ik dat doen?

Steeds meer (boekhoud)pakketten zijn al klaar om e-facturen op te stellen en te versturen. Deze pakketten hebben een aansluiting op het Simplerinvoicing/Peppol netwerk. Dit netwerk stelt jouw identiteit vast en kan zo een beveiligd geautomatiseerd factureringsproces garanderen.

Help!

Is jouw financiële software hier nog niet klaar voor of zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan contactmet ons op, wij kunnen je verder helpen.

Tip

Overigens is het niet alleen voor bedrijven die factureren aan de overheid handig om te starten met e-factureren. Lees het volgende artikel als je wilt weten waarom ook in andere gevallen een uitkomst kan zijn.

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.