square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Zakelijke auto thuis opladen?

JAN©

Elektrische auto van de zaak thuis opladen? Scoor je vergoeding!

Welke kosten kunnen worden vergoed?

JAN© spreekt veel DGA’s die zich er niet van bewust zijn dat ze de kosten van de verbruikte elektriciteit thuis voor een auto van de zaak belastingvrij aan zichzelf kunnen vergoeden. Ditzelfde geldt voor de kosten van de meter om het werkelijk verbruik vast te kunnen stellen.

Hoe pak je dit aan?

Als je met je B.V. overeenkomt dat zij deze kosten voor haar rekening neemt, ontvang je de vergoeding belastingvrij. Je legt de afspraken vast in een overeenkomst met je B.V. en vervolgens kun je de kosten, bijvoorbeeld maandelijks, belastingvrij vergoed krijgen. De B.V. kan deze kosten uiteraard op de winst in aftrek brengen.

Zonnepanelen?

De combinatie van elektrisch rijden en opladen door middel van zelf opgewekte stroom biedt nog een andere mogelijkheid tot vergoeding. In plaats van het belastingvrij ontvangen van de vergoeding, kun je er ook voor kiezen om de zonnepanelen op de B.V. te zetten, waardoor de B.V. de kosten van de zonnepanelen voor haar rekening neemt.

Ben je ZZP-er? Ook dan zijn er mogelijkheden om de zonnepanelen op je zaak te zetten.

Ook een vergoeding scoren? Neem voor een gericht advies contact op met Camiel Lokkerbol via CamielLokkerbol@JAN.nl of 088-2202301

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.