square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Jan speedlink

JAN©

De succesvolle overname van Speedlink in samenwerking met JAN©

Hoe leid je de overname van je bedrijf door een grote partij in goede banen? JAN© hielp Speedlink bij deze kwestie. Vers van de pers, want pas sinds vorige week bekend! Jordi Bakker, Partner Accountancy bij JAN©, is er heel tevreden over “We hebben de ondernemer optimaal bijgestaan!”

Speedlink is in 1995 opgericht door Dennis Scheltema en is de exclusieve NACEX franchise partner in de Benelux. Ze zijn gespecialiseerd in het leveren van essentiële elementen voor onder andere de medische sector, high-tech en auto industrie. Speedlink focust zich voornamelijk op landen zoals Italië, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met de overname door Logista (een Spaans bedrijf dat zich tot nu toe heeft toegespitst op landen als Spanje, Frankrijk, Italië en Polen) wordt het bedrijf onderdeel van een grote speler op het gebied van distributie. 

De accountancy-taken van Speedlink taken lagen al bij JAN©, maar nu is ook de overname van het bedrijf door Logista met behulp van JAN© goed verlopen. Het bleek toch best een uitdaging: “De ondernemer is vanuit niks begonnen en draagt als het ware zijn kindje over – dus het is belangrijk dat hij de tijd heeft om aan het idee te wennen en zich niet druk hoeft te maken.” 

De grootste uitdaging was enerzijds dus de ondernemer ontzorgen, en anderzijds de juiste transactie voor beide partijen verzorgen. JAN© heeft de transactiestructuur voor beide partijen te gestroomlijnd, zodat ze er allebei van profiteren. Goede afspraken, verkoop, maar ook goede samenwerking is hierbij belangrijk. Scheltema blijft aan het hoofd staan van Speedlink en zich toeleggen op internationale groei met behulp van NACEX. 

Het persbericht van Speedlink is hier te lezen.

Ben je benieuwd naar de aanpak van JAN© met betrekking tot overnames? Lees dan verder op onze website of vraag het ons zelf!

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.