square grey
square grey
square grey
square grey
square grey

JAN©

Compensatie vaste lasten discotheken en nachtclubs

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vanaf het vierde kwartaal stopt de TVL. Discotheken en nachtclubs kunnen echter nog langer rekenen op compensatie van de vaste lasten. Voor deze ondernemers komt er in het vierde kwartaal 2021 een aanvullende regeling,  de subsidie vaste lasten nachtsluiting horeca (VLN).

Waarvoor worden deze horeca ondernemers gecompenseerd?

Het kabinet heeft besloten om ondernemers binnen deze branches nog te steunen vanwege de nachtsluiting van 00.00 tot 06.00 uur die in elk geval tot 1 november 2021 van kracht is. In november besluit het kabinet of de nachtsluiting wordt opgeheven of wordt verlengd.

Hoe werkt de VLN regeling?

Om in aanmerking te komen voor de regeling over het vierde kwartaal 2021 moet er een omzetdaling van minimaal 50% zijn ten opzichte van het vierde kwartaal 2019. Verder moet er ook in het tweede en derde kwartaal 2021 gebruik gemaakt zijn van de TVL subsidie (de TVL moet dus zijn aangevraagd én zijn toegekend). Wij verwachten dat ook accountantsproducten benodigd zullen zijn bij de aanvraag dan wel de aanvraag voor de definitieve vaststelling van de TVL. Ook verwachten wij – net zoals bij de TVL-regeling – de subsidieverlening openbaar zal worden gemaakt.
De regeling is zo opgezet dat ondernemingen die langdurig aan omzetverlies lijden en geen reserves hebben kunnen opbouwen er gebruik van kunnen maken.

Let op!

In totaal mag je als horecaondernemer in het vierde kwartaal niet meer dan € 250.000 aan steun ontvangen via de VLN. In totaal mag een ondernemer niet meer dan € 1.800.000 overheidssteun ter compensatie van de vaste lasten ontvangen in de periode van maart 2020 tot en met december 2021.

Ook VNL voor de reisbranche?

Heb je vragen over deze regeling? Neem dan contact op met Patrick Voorn via PatrickVoorn@JAN.nl of 088-2202274.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer inspiratie en inzichten voor ondernemers

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.