square grey
square grey
square grey
square grey
square grey
Belastingplan 2021

JAN©

Belastingplan 2021- Het volgende kabinet is aan zet

Update 15 december 2020

Ondanks dat de oppositie het niet eens was met de opname van de BIK in het pakket Belastingplan 2021 heeft de Tweede kamer ingestemd met het Belastingplan op 12 november 2020. Vervolgens heeft de Eerste Kamer 15 december 2020 met het pakket ingestemd. De maatregelen zijn daarmee definitief van kracht. Alleen fiscale eenheden zullen nog even op de BIK moeten wachten. Het kabinet heeft gevraagd aan de  Europese Commissie of deze akkoord kan gaan met de beperking die in de BIK is opgenomen voor deze fiscale eenheden.

Deze laatste Prinsjesdag van Rutte III verloopt volgens het nieuwe normaal. De pracht en praal van de ridderzaal, de koets en de balkonscéne ontbraken. Wat overbleef: een troonrede in de meest pure vorm.

De Koning sprak de Kamerleden, ministers en het volk toe vanuit de Grote Kerk over de actuele thema’s die binnen ons land spelen. Zoals het virus en de weerslag ervan op de economie en de zorg, het pensioen- en klimaat akkoord, het  belang van internationale samenwerking en het discriminatie debat. Verder drukte hij ons op het hart dat bestaande verschillen overbruggen begint bij de bereidheid naar elkaar te luisteren.

Uiteraard gaat er deze Prinsjesdag veel aandacht uit naar de begroting en de overheidsfinanciën. Dit gezien de economische terugslag en de vele uitgaven aan de steunmaatregelen. En dat geld moet terug worden verdiend zou je denken.

Hiermee zijn we aangekomen bij een onderdeel van Prinsjesdag waar de voornaamste aandacht van JAN© naar uit gaat: Het belastingplan 2021. Hele grote hervormingen staan er binnen deze kabinetsperiode niet meer op de planning, maar er zijn vele maatregelen getroffen die de economie een steuntje in de rug moeten geven.

Met veel genoegen biedt JAN© je hierbij zijn Prinsjesdagspecial – Het Belastingplan 2021 aan.

De special is in de volgende categorieën verdeeld:

Heb je hierover vragen? Neem dan contact op met Camiel Lokkerbol via CamielLokkerbol@JAN.nl

Op JAN© kun je rekenen!

Gerelateerde artikelen

Ontvang actueel en persoonlijk nieuws

Hoe breng je jouw onderneming verder? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.