Menu 088 2202200

Nieuwe Privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

linkedin share
Geplaatst 08-03-2018 11:29

Je hebt het vast al gehoord: vanaf 25 mei a.s. geldt nieuwe privacy wetgeving. Dan vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de huidige regelgeving. Het is van belang om hier goed op voorbereid te zijn.

 

Wat verandert er?                   

Vanaf 25 mei 2018 geldt de AVG. In de hele EU hebben we dan dezelfde privacywetgeving, die beter aansluit bij de eisen van deze digitale tijd, waarin iedereen overal toegang tot internet heeft. Doel van de AVG is betere bescherming van persoonsgegevens.

Personen (klanten, gebruikers, personeel) van wie gegevens worden verwerkt krijgen hierdoor meer rechten en bedrijven en organisaties die gegevens van personen verwerken krijgen meer verplichtingen en verantwoordelijkheden.

 

Transparantie

Als onderneming moet je vooraf inzichtelijk maken hoe binnen jouw bedrijf met de verwerking van persoonsgegevens wordt omgegaan. Voor welke doelen worden persoonsgegevens verwerkt? Hoe lang worden gegevens bewaard? Met welke andere partijen worden gegevens uitgewisseld?

Als ondernemer moet je kunnen aantonen dat je de juiste organisatorische en technische maatregelen hebt genomen om aan de AVG te voldoen. En dat je geldige toestemming hebt gekregen voor het verwerken van de persoonsgegevens.

 


Meer informatie over dit onderwerp vind je hier.


Hoe kun jij je daarop voorbereiden?

Op 25 mei moet je onderneming klaar zijn voor de AVG. Niet voldoen kan namelijk fikse boetes opleveren, oplopend tot 20 miljoen euro of 4% van je wereldwijde omzet. Hoe bereid je je voor? De Autoriteit Persoonsgegevens heeft hiervoor een stappenplan ontwikkeld, om je daarbij te helpen. Bewustwording is stap 1, zorg dat je weet waaraan je moet voldoen.

JAN© kan je daarbij helpen

Ontbijtsessie

JAN© Juristen organiseert op dinsdag 17 april een ontbijtsessies over de AVG. In de ontbijtsessie wordt verder ingegaan op wat er verandert door de AVG, met een link naar de dagelijkse praktijk en hoe jij je verder kunt voorbereiden aan de hand van het stappenplan. Meld je hier aan.

Als je nu al vragen hebt, kun je ze mailen (FleurvanTol@JAN.nl). Bellen kan natuurlijk ook (088- 2202 238), JAN© helpt je graag op weg!


 

Nieuws

  • Rijksbegroting 2019: Terug naar de Haagse tekentafel

    Per 1 januari 2020 zou de dividendbelasting worden afgeschaft. Hierdoor zou het gunstiger zijn voor buitenlandse bedrijven om zich in […] Lees verder »
  • Prinsjesdag 2018 | Overige maatregelen

    Belastingontwijking Verder zijn er op Prinsjesdag maatregelen aangekondigd die belastingontwijking moeten tegengaan. Dit zijn maatregelen die voortkomen uit de EU-richtlijn […] Lees verder »
  • Prinsjesdag 2018 | Lonen

    Beperking 30%-regeling Als je specifieke kennis hebt en je om die reden in Nederland komt werken maak je mogelijk extra […] Lees verder »
  • Prinsjesdag 2018 | De B.V.

    Vennootschapsbelastingtarief Het tarief in de vennootschapsbelasting wordt de komende jaren verlaagd. De verlaging in drie jaarlijkse stappen gaat in totaal […] Lees verder »
  • Prinsjesdag 2018 | De auto

    Bijtelling, per 2019 een extra voorwaarde Wanneer je een zakelijke auto privé rijdt, krijg je bij meer dan 500 privékilometers […] Lees verder »
  • Prinsjesdag 2018 | Inkomstenbelasting

    Verlaging tarieven inkomstenbelasting box 1 De belastingtarieven in de inkomstenbelasting worden verlaagd. Er wordt toegewerkt naar twee belastingtarieven, die vanaf […] Lees verder »
  • Prinsjesdag 2018 | Duurzaam ondernemen

    Flinke vermindering Energie-investeringsaftrek Als je investeert in energiezuinige bedrijfsmiddelen is het mogelijk om over een deel van de investeringskosten een […] Lees verder »
  • Prinsjesdag 2018 | BTW

    BTW-verhoging lage tarief Het lage BTW-tarief  wordt verhoogd van 6% naar 9%. De extra belastinginkomsten zouden nodig zijn om bijvoorbeeld […] Lees verder »
  • Prinsjesdag 2018 | De eigen woning

    Hypotheekrenteaftrek 2019 tegen 49% Met ingang van 2014 is de hypotheekrenteaftrek eigen woning beperkt. Voorheen was de hypotheekrente voor de […] Lees verder »
  • Prinsjesdag 2018 | Kindregelingen

    Miljoenen extra beschikbaar voor kindregelingen Kinderopvangtoeslag Er wordt flink geïnvesteerd in de kinderopvangtoeslag. Het kabinet besteedt vanaf 2019 structureel € […] Lees verder »