Menu 088 2202200

Medisch specialist, JAN© is ook thuis in jouw branche.

linkedin share
Geplaatst 24-11-2016 13:22

Wat moet ik verdienen?

JAN© krijgt veel vragen van medisch specialisten met een B.V. over het (minimale) loon dat zij zichzelf moeten geven. Als dga heb je normaliter te maken met een minimumsalaris dat je moet ontvangen vanuit je B.V. Een salaris van minimaal € 44.000 is over het algemeen gebruikelijk.

Echter, dat is veelal niet het loon dat past bij het dienstverband van een medisch specialist. Maar wat is dan wel het door de Belastingdienst fiscaal geaccepteerd (minimum) loon voor een medisch specialist? Werken er andere medici voor de B.V. of een verbonden vennootschap? Dan is het niet gebruikelijk dat het loon van de DGA lager is dan het loon van de meestverdienende werknemer. Zo zijn er meerdere kwesties waar rekening mee gehouden moet of kan worden.

JAN© beschikt over een rekenmodule waarmee het gebruikelijk loon van een medisch specialist goed berekend kan worden. Hierbij wordt naast de fiscale regels ook rekening gehouden met de Arbeidsvoorwaarden voor Medisch Specialisten (AMS). De arbeidsvoorwaarden zijn een goede basis voor de berekening van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking.

Laat nu eenvoudig het voor jou door de Belastingdienst fiscaal geaccepteerd (minimum) loon berekenen en neem contact op met de belastingadviseurs van JAN© via 088-2202200.

Nieuws

 • Verwerking belasting binnen een fiscale eenheid in de commerciële jaarrekening: voorkom onaangename financiële situaties

  Voor de vennootschapsbelasting wordt in de praktijk regelmatig gekozen voor een fiscale eenheid. Maar om voor onaangename financiële verrassingen te […] Lees verder »
 • Pas op! Er gaan valse formulieren rond over EBN European Business Number

  JAN© waarschuwt je hierbij over de valse formulieren die momenteel worden verspreid. Zo ook onder klanten van JAN©. Het gaat om […] Lees verder »
 • WKR: vanaf 2020 meer geld beschikbaar voor personeelsuitjes en kerstpakketten

  Waar ga jij je medewerkers mee verblijden? In augustus 2018 heeft het kabinet een lastenverlichting op arbeid aangekondigd met ingang […] Lees verder »
 • Vooraf ingevulde aangifte (VIA) machtiging 2018 aangevraagd door JAN©

  JAN© heeft onlangs voor al zijn klanten de VIA machtiging 2018 bij de Belastingdienst aangevraagd. Je ontvangt daarom binnenkort een […] Lees verder »
 • De stille maatschap: jaarlijkse belastingbesparing van duizenden euro’s voor de medisch specialist, tandarts, consultant of advocaat

  Voor een vrije beroepsbeoefenaar, zoals een medisch specialist, (tand)arts of advocaat, die zijn onderneming via een besloten vennootschap uitoefent, kan […] Lees verder »
 • Voorkom 8% belastingrente door tijdig je voorlopige aanslag te laten aanpassen

  Eén van de functies van rente is het ontmoedigen van een te late betaling. Absolute kampioen in het voeren van […] Lees verder »
 • Pensioenfonds zakt voor eendentest

  Iets wat eruitziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, hoeft niet altijd een eend […] Lees verder »
 • De Brexit: kom nog vóór 1 februari a.s. in actie

  Wanneer je regelmatig goederen afneemt uit het Verenigd Koninkrijk kan het zijn dat je in 2018 een brief van de […] Lees verder »
 • De belangrijkste wijzigingen per 2019 voor de werkgever

  Voor ondernemers begint het nieuwe jaar met de nodige wijzigingen. JAN© biedt je jaarlijks een handvat door middel van de […] Lees verder »
 • Wat is PSD2?

  Grote kans dat je in verschillende media iets gehoord hebt over de komst van PSD2. Het staat voor Payment Service Directive […] Lees verder »