Menu 088 2202200

Herstructurering

Vraag je je wel eens af of je momenteel wel in de meest optimale juridische en fiscale ondernemingsstructuur onderneemt? Wellicht heb je al een aantal keren overwogen om hier advies over in te winnen of doe je dat niet omdat je denkt dat dit teveel ‘gedoe’ met zich meebrengt?

Gelukkig sta je er niet alleen voor en is JAN© ook hierbij je reismaat!

 

Juridisch en fiscale herstructurering

Wij helpen je met het maken van de juiste keuze. Eén die past bij jouw risico’s en wensen en daarbij fiscaal optimaal is. Daarbij maak je gebruik van onze expertise (oa. accountancy, juridisch, waarderingsspecialist en fiscaal), stellen we intern een adviesteam samen en schakelen we daar waar nodig andere professionals uit ons (of jouw) netwerk in.

 

Wij adviseren en begeleiden je o.a. bij de volgende herstructureringstrajecten:
  • Inbreng éénmanszaak of v.o.f. in één of meerdere BV’s, met fiscale afrekening (ruisend) of met het doorschuiven van de fiscale claims (geruisloos);
  • Juridische fusie;
  • Juridische splitsing;
  • Fiscale bedrijfsfusie of aandelenfusie;
  • Omzetting BV in NV.

 

Deadline voor aanleveren

Vrijwel in alle gevallen zijn de definitieve jaarrekening(en) van het afgelopen jaar nodig die niet ouder mogen zijn dan 6 maanden. We adviseren daarom uiterlijk in april contact met ons op te nemen om het proces zo efficiënt en tijdig mogelijk te laten verlopen. Maar ook daarna zijn bovengenoemde trajecten zeker nog mogelijk indien er tussentijdse cijfers worden opgesteld (vaak moeten hiervoor wel extra kosten gemaakt worden).

 

We begeleiden bovengenoemde trajecten volledig en doen ook de nazorg. Dit wil zeggen dat we de organisatorische, administratieve, fiscale en juridische wijzigingen begeleiden of deze nu door ons worden doorgevoerd of door jullie, de administrateur zelf of een administratiekantoor.

 

Jouw voordelen
  • Begeleiding bij iedere stap in het proces;
  • Optimale fiscale keuze mede met het oog op de toekomst en juiste risico afweging;
  • Bewaking van fiscale en juridische deadlines.

 

Meer informatie

Onze begeleiding en advisering beperkt zich niet tot het bovenstaande. Neem voor meer informatie gerust contact op met José Cevat via 088 2202 248.