Let op

Wij ondersteunen geen Internet Explorer. Gebruik alstublieft een andere compatible browser voor de beste gebruikerservaring.

Ons advies

Aan wie wil je dat je vermogen toekomt en onder welke voorwaarden? Hoeveel erfbelasting is er over de erfenis verschuldigd? En hoe zit het met je bedrijf? Vervolgens bepalen we op welke manier de erfbelasting kan worden verminderd. En welke extra bepalingen (zoals bijvoorbeeld een uitsluitingsclausule) in het testament opgenomen moeten worden. Speciale aandacht zal tegenwoordig moeten worden besteed aan de oudedagsverplichting die mogelijk binnen de bv is opgebouwd.

Hoe zorg ik voor vermogensoverdracht zonder te veel belasting te betalen?

Bij je overlijden betalen je erfgenamen erfbelasting. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, is het goed om na te denken over hoe je je vermogen overdoet aan je partner of kinderen. Met een goede estate planning kun je aanzienlijk besparen op fiscale kosten. Hoe? Dat maken we graag helder inzichtelijk voor je. En natuurlijk helpen we ook met het uitvoeren van de constructie die het best bij je past.

 

Aangifte erfbelasting

Veel testamenten bieden bij het overlijden nog een aantal keuzes. Deze keuzes zorgen voor een optimale uitvoering van een testament of het wettelijke erfrecht en bepalen de uiteindelijk daadwerkelijk verschuldigde erfbelasting. Wij rekenen deze keuzes voor je door, zodat vooraf duidelijk is welke mogelijkheden een (fiscaal) optimaal resultaat opleveren. Soms is het beter om nu iets meer erfbelasting te betalen om op termijn belasting te besparen.

Vervolgens zal de gekozen uitwerking verwerkt moeten worden in de aangifte erfbelasting. Die zorg neemt JAN© je uit handen.

Nog niet gevonden wat je zoek?