Let op

Wij ondersteunen geen Internet Explorer. Gebruik alstublieft een andere compatible browser voor de beste gebruikerservaring.

Kredietbeleid

Door gewijzigd kredietbeleid is het animo van banken en andere financiers om te (her)financieren sterk afgenomen of zijn de voorwaarden aanzienlijk aangescherpt. JAN© Bedrijfsadvies heeft de kennis en tools om een financieringsaanvraag kansrijk te laten zijn.

De kans van slagen tot het verkrijgen van financiering is onder andere afhankelijk van:

  • Een goed onderbouwde financieringsaanvraag;
  • De toelichting van de ondernemer en adviseur;
  • Een gezonde dosis realisme in zowel het businessplan als de verwachting omtrent de passende financiering;
  • Eigen inbreng en/of risico in combinatie met de te verstrekken zekerheden.

In samenwerking met het team van JAN© wordt het plan geoptimaliseerd om de kansen te vergroten. Hierbij houden wij rekening met jouw wensen en de vereisten van verschillende financiers.

JAN© Financieringscheck

Soms heb je als ondernemer een financiering nodig om je plannen te kunnen realiseren. Maar het aanvraagproces kan enige tijd in beslag nemen, en daar is lang niet altijd tijd voor. Met de online Financieringscheck van JAN© kom je er binnen een paar minuten achter in hoeverre het mogelijk is om een financiering aan te vragen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Met het invullen van de JAN© Financieringscheck geef je antwoord op een aantal gerichte vragen. Op basis van de gegeven antwoorden krijg je gelijk te zien hoeveel partijen mogelijk geïnteresseerd zijn om te financieren. Wanneer er financieringsmogelijkheden zijn, krijgen wij daar een melding van en zullen we contact met je opnemen. Vervolgens doorloop je samen met je adviseur van JAN© Bedrijfsadvies een aantal stappen om de financieringsaanvraag te kunnen doen. Omdat wij kiezen voor een persoonlijke begeleiding behandelen wij alleen aanvragen van meer dan € 50.000,-. De aanvraag dienen wij bij één of meerdere financiers van jouw keuze in.

Veilig en snel

Omdat wij gebruik maken van een eenvoudig aanvraagproces met een koppeling voor bijvoorbeeld SBR-rapportages en de Kamer van Koophandel, is de financieringsaanvraag binnen een korte tijd klaar om ingediend te worden.

Zo ontvang je snel de benodigde financiering en kun je verder met het investeren in je onderneming en je toekomst.

Alternatieve financieringsmogelijkheden

Naast het verkrijgen van een financiering via de gangbare weg, is er ook een aantal alternatieve mogelijkheden.

Eigen Netwerk (Family, Friends and Fans)

Personen of bedrijven uit eigen netwerk die bereidt zijn om in enige vorm geld beschikbaar te stellen. Banken vragen vaak ook of dit kanaal reeds is benaderd.

Crowdfunding

Bij crowdfunding doe je een beroep op potentiële investeerders of donateurs. Dat kunnen bijvoorbeeld ook jouw klanten zijn. In ruil voor een tegenprestatie financiert een grote groep investeerders jouw bedrijf of project.

Participatiemaatschappijen

Inbreng van eigen vermogen (private equity of Venture capital genoemd). Hierbij zal ook sprake zijn van medezeggenschap in de onderneming.

Investeerders

Een vorm van lening of achtergestelde lening.

Leasing

Object gebaseerde financiering. Vaak voor investeringen in bedrijfsmiddelen.

Overige financieringen 

Verstrekking van (achtergestelde) leningen:

  • Kredietunie;
  • Qredits;
  • Fondsen.