Menu 088 2202200

De hippe bakfiets van de zaak: Breng voor € 8 per maand je kinderen naar school!

linkedin share
Geplaatst 04-07-2019 11:22

Wie had gedacht dat de ouderwetse bakkersbakfiets na een omzetting naar de elektrische bakfiets voor een fiscale regeling in aanmerking zou komen? Deze regeling gecombineerd met de fiets van de zaak kan tot een aanzienlijk fiscaal voordeel voor zowel de werknemer als de werkgever leiden.

 

We werken dit uit in een voorbeeld

Jan houdt van tevreden medewerkers en hij schaft voor zijn medewerkster Janine een bakfiets aan voor € 3.000 ex BTW (€ 3.630 inclusief BTW). Janine wil graag gebruik maken van de regeling fiets van de zaak en zij zal vanaf 1 januari 2020 gaan rijden op deze bakfiets. De bijtelling op deze fiets bedraagt  7% * € 3.630 (inclusief btw). Dat is € 254 per jaar. Deze bijtelling van ruim € 21 per maand leidt tot netto kosten van  € 8 per maand (rekening houdend met een inkomen tot € 68.500).

 • Janine kan dus voor € 8 per maand op een prachtige elektronische bakfiets fietsen en daarmee tevens haar kinderen naar school brengen!

 

Jan ontvangt daarvoor als werkgever de volgende fiscale regelingen:

 • Milieu-investeringsaftrek (hierna: MIA): Bij een bakfiets van € 3.000 exclusief BTW is de aftrek dan
  € 3.000  x 36% = € 1.080.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (hierna: KIA): door het toepassen van deze regeling kun je,
  mits je aan de voorwaarden voldoet, 28 procent van de totale investering in aftrek brengen.
  Als we de e-bike uit ons voorbeeld nemen is dat € 840 (€ 3.000 x 28%).

 

Jan koopt een fiets voor € 3.000 voor zijn werkneemster en krijgt € 1.920 aan fiscale regelingen terug (€ 840 + € 1.080). Deze fiets kost Jan dan € 1.080. Daarnaast kan Jan versneld afschrijven op de fiets.

 • Jan kan voor € 1.080 (en zonder gedoe met de werkkostenregeling) zijn werkneemster Janine heel gelukkig maken!

 

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Nienke Kimsma via NienkeKimsma@JAN.nl of 088-2202427

 

 

 

Nieuws

 • Echtscheiden of écht scheiden?

  Ze had het allemaal mis zien gaan bij haar vriendin Annemiek. Het verdriet van de scheiding, het gezeur om alimentatie […] Lees verder »
 • Stijging minimumlonen per 1 januari 2020

  De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon gaan 1,1% omhoog per 1 januari 2020. Halfjaarlijks worden deze bedragen […] Lees verder »
 • Blaarpleisters bij rekening courant

  De meeste DGA’s hebben een rekening courant verhouding met hun vennootschap. Ongemerkt loopt de stand van de rekening courant hoog […] Lees verder »
 • Korting op WW premie bij aanwezigheid schriftelijke arbeidsovereenkomst

  Vanaf 1 januari 2020 is het voor de werkgever aantrekkelijker om werknemers een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden. […] Lees verder »
 • Special van JAN©: Fiscaal Feestje!

  Voordat je je aandacht gaat richten op de feestdagen geeft JAN© je graag Eindejaarstips waar je nog in 2019 een […] Lees verder »
 • (Zuur) appeltje voor de dorst?

  Het schenken of erven van een onderneming is een emotionele gebeurtenis, waarbij de bedrijfs- en familieharmonie vaak belangrijke factoren zijn. […] Lees verder »
 • De toegevoegde waarde van de EBITDA multiple

  In sommige gevallen wordt de ondernemingswaarde (‘EV’ ofwel ‘Enterprise Value’) gebaseerd op multiples. Multiples zijn vuistregels voor de berekening van […] Lees verder »
 • Zonder goed fundament, verzakt je huis!

  Als we de Nederlandse economie zien als ons huis, dan is het MKB het fundament. Uit het jaarlijkse onderzoek ‘Staat […] Lees verder »
 • Pensioenakkoord (nog) geen reden tot paniek!

  Sinds het pensioenakkoord zaaien verschillende partijen onrust onder werkgevers. Die onrust zit dan vooral in de voorspelde sterke toename van […] Lees verder »
 • (Levens)loop geen blauwtje

  Het leven loopt niet altijd zoals je gepland hebt. Toch kan het zeker de moeite lonen de opnames uit je […] Lees verder »