Menu 088 2202200

Onze mensen

  • Rosa Kromhout van der Meer

    088 2202295

Ik wil graag terug gebeld worden »

Werkkostenregeling verblijfkosten

Wij geven onze medewerkers een netto vergoeding voor verblijfkosten / hotelkosten. Zowel voor klussen in het binnenland als buitenland. Van deze vergoeding is de medewerker verplicht om de hotelkosten en eten te betalen. Hoe gaat dit werken bij de WKR? Zijn er ook normbedragen voor?

 

Antwoord:

Tijdelijk verblijf in het kader van de dienstbetrekking is volledig vrijgesteld. “Tijdelijk” houdt echter in:

  1. De werknemer reist op 1 dag heen en weer tussen zijn woning en zijn werkplek en hij doet dat op maximaal 20 dagen. Het 20-dagencriterium is dan niet van toepassing en er is dus sprake van een ambulante werknemer.
  2. De werknemer reist heen en weer tussen een tijdelijke verblijfplaats en zijn werkplek, omdat er zakelijke redenen zijn om (nog) niet bij de plaats van zijn werk te gaan wonen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij tijdelijke projecten of zolang de werknemer in de wettelijke proeftijd zit.

Voor overige verblijfkosten (met hotelovernachtingen) kan het Reisbesluit Binnen- en Buitenland worden toegepast. Hierin zijn normbedragen opgenomen. De “Reisregeling Binnenland” is in werking getreden op 1 april 1993 en geldt voor ambtenaren op reis. Als werknemers op reis vergelijkbaar zijn met deze ambtenaren op reis, kan dit besluit worden toegepast. Per 1 juli 2014 is er echter een beperking aangebracht in de onbelaste vergoeding van de normbedragen. Vanaf dan kan nog maximaal het volgende onbelast worden vergoed:

 

Kleine uitgaven overdag: € 4,66
Kleine uitgaven ’s avonds: € 13,91
Een ontbijt: € 8,80
Een lunch: € 14,62
Een avondmaaltijd: € 22,12
Logies: € 90,14

 

Heb je ook een vraag over?

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op met Rosa Kromhout van der Meer via 088 220 2295.

 

Terug naar alle WKR vragen

Onze mensen

  • Rosa Kromhout van der Meer

    088 2202295

Ik wil graag terug gebeld worden »