Menu 088 2202200

Onze mensen

  • Rosa Kromhout van der Meer

    088 2202295

Ik wil graag terug gebeld worden »

Lunchkosten werkkostenregeling

Ons bedrijf verzorgt dagelijks een lunch voor onze medewerkers. Het komt voor dat klanten/opdrachtgevers/externe relaties/sollicitanten etc. mee lunchen. Vallen deze kosten onder de vrije ruimte of brengen we deze kosten onder de nihilwaardering, intermediaire kosten of gerichte vrijstellingen?

Antwoord:

Indien er sprake is van een lunch waarbij het zakelijk karakter overheerst zoals bij een lunch met klanten/opdrachtgevers/externe relaties etc. is er sprake van een gerichte vrijstelling en hoef je de kosten van de werknemer niet ten laste van de vrije ruimte te brengen. Indien de werknemer de kosten van de lunch voorschiet en deze later weer declareert bij de werkgever is er sprake van intermediaire kosten. Ook in dat geval zijn de lunchkosten onbelast. Het moet wel aantoonbaar om een zakelijk etentje gaan.

Voor lunches in de bedrijfskantine dien je het normbedrag ten laste van de vrije ruimte te brengen of als loon te verwerken bij de werknemer. Lunchkosten van de klanten etc. komen uiteraard niet ten laste van de vrije ruimte.

Heb je ook een vraag over?

Zit je vraag er niet tussen? Neem contact op met Diana van Rijswijk (088 220 2382) of met Martin Tol (088 220 2348).

Terug naar alle WKR vragen

Onze mensen

  • Rosa Kromhout van der Meer

    088 2202295

Ik wil graag terug gebeld worden »