Let op

Wij ondersteunen geen Internet Explorer. Gebruik alstublieft een andere compatible browser voor de beste gebruikerservaring.

Een hogere kostenvergoeding

Er is zelfs sprake van een verhoging ten opzichte van de huidige compensatie aangezien deze niet voldoende blijkt voor veel MKB-ers. De TVL- regeling compenseert nu maximaal 50.000 euro per vier maanden dit wordt verhoogd naar maximaal 90.000 euro per drie maanden.

Strengere voorwaarden

Tegenover de verhoging staat wel een aanscherping van het omzetverlies dat je moeten hebben om gebruik te kunnen maken van TVL. Dat is onder de oorspronkelijke TVL minstens 30%, maar dit wordt per 1 januari 2021 verhoogd naar 40% en per 1 april 2021 naar 45%.

De voorwaarde dat maximaal 50% van de vaste lasten wordt vergoed blijft ongewijzigd evenals de voorwaarde dat je als bedrijf per drie maanden minimaal € 4.000 aan vaste lasten moet hebben.

Let op!
Deze tekst is geschreven o.b.v. de aankondiging van het kabinet. Er wordt nog gewerkt aan de vastlegging van de exacte regeling welke waarschijnlijk rond 1 oktober a.s. definitief bekend wordt gemaakt.

Meer informatie over de oorspronkelijke TVL.

 

Heb je vragen over de TVL neem dan contact op met Patrick Voorn via PatrickVoorn@jan.nl