Let op

Wij ondersteunen geen Internet Explorer. Gebruik alstublieft een andere compatible browser voor de beste gebruikerservaring.

Daarnaast zijn er tal van financieringsmogelijkheden mét gunstige voorwaarden. Er zijn inmiddels zoveel regelingen: wij kunnen ons voorstellen dat ondernemers door de bomen het bos niet meer zien.
Naast het steunpakket van de overheid vind je meer zaken die jou helpen het virus financieel gezien te  bestrijden. JAN© heeft de regelingen en overige maatregelen samengevat op zijn Corona nieuwspagina.

 

Het startpunt. Zorg voor inzicht!

Nu de inkomsten afwijkend én wisselend zijn is het maken van een plan belangrijker dan ooit. Een belangrijke eerste stap is het zorgen voor inzicht in de financiële situatie van je onderneming op korte en middellange termijn. Het opstellen van een liquiditeitsprognose helpt hierbij. Daarna kun je maatregelen treffen om de liquiditeitspositie van de onderneming te verbeteren. Lees verder

 

Fiscale maatregelen

Naast het aanvragen van uitstel van betaling bij de belastingdienst kun je zelf ook op fiscaal gebied nog de nodige maatregelen treffen. Met als doel je fiscale situatie te verbeteren of op korte termijn te zorgen voor meer financiële middelen.

 

Financieringen

Diverse instanties hebben maatregelen bekend gemaakt die jou als ondernemer aan liquiditeit kunnen helpen om zo de coronacrisis financieel gezien zo goed mogelijk door te komen. Wij hebben deze regelingen voor jou overzichtelijk op een rij gezet. Lees verder

  • Klein Krediet Corona (KKC)
  • Leverancierskrediet / reverse factoring
  • Lagere premie BMKB-regeling en verhoging garantiebudget
  • Specifieke kredietmogelijkheden voor startups en scale-ups
  • Half jaar uitstel van aflossingen bancaire leningen
  • Qredits
  • Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering (GO)
  • Verruiming Borgstelling BMK-kredieten (BMKB-C)

Steun voor bedrijven en zelfstandigen

 

Huurpanden

Pensioen

Het verzoek om uitstel van betaling dan wel de melding betalingsonmacht dien je niet alleen in bij de belastingdienst maar ook bij het pensioenfonds of de verzekeraar, meer hierover in de onderstaande artikelen:

Overige zaken die je op jouw route  kunt tegenkomen

 

De adviseurs van JAN© staan klaar om je te begeleiden en adviseren over deze en ander regelingen.
Vragen? Neem contact op met jouw adviseur bij JAN© of mail ons via Corona@JAN.nl

Op JAN© kun je rekenen.