Menu 088 2202200

Onze adviseurs

 • Jordi Bakker

  088 2202233

 • Michiel Peeters

  088 2202385

Ik wil graag terug gebeld worden »

IFRS

Beursgenoteerde ondernemingen zijn verplicht om bij het samenstellen van hun jaarrekening te voldoen aan de IFRS-standaarden. Daarnaast stellen diverse ondernemingen hun jaarrekening, vrijwillig, op basis van IFRS-standaarden op.

 

Nieuwe serie IFRS-standaarden

De regelgeving rond verslaglegging is de laatste jaren flink complexer en dwingender geworden. De aankomende jaren wordt bijvoorbeeld een nieuwe serie IFRS-standaarden van kracht. Deze nieuwe standaarden, en in het bijzonder IFRS 15 Revenu Recognition en IFRS 16 Leases, zullen de verslaglegging van ondernemingen flink raken. Dit blijft zeker niet beperkt tot ondernemingen die IFRS-standaarden moeten toepassen.

De verwachting is dat de Raad voor de Jaarverslaggeving deze standaarden daarna snel overneemt in de Nederlandse Regelgeving (RJ). Uiteraard is het daarbij afwachten in welke mate deze overname plaatsvindt.

Om hierop te kunnen anticiperen, is het daarom voor ondernemingen, die op enigerlei wijze te maken hebben met IFRS, van groot belang om op tijd op de hoogte te zijn van deze wijzigingen. Denk bijvoorbeeld aan welke invloed de nieuwe standaarden hebben op de jaarrekening en het jaarverslag. Maar ook op de financiële administratie, de interne processen en de tussentijdse cijfers.

 

Onze adviseurs helpen jou hierbij

Heb je hulp of advies nodig bij de implementatie van de nieuwe IFRS/RJ richtlijnen? Of wellicht bij het aanpassen van jouw administratieve processen en procedures als gevolg van gewijzigde regelgeving?

Onze adviseurs Jordi Bakker en Michiel Peeters helpen je graag bij deze vragen. Ook als je hulp nodig hebt bij het opstellen van de jaarrekening, of als je vragen hebt rondom het verwerken van een complexe transactie.

Naast de theoretische expertise leveren wij ook een praktische vertaalslag en helpen wij je met de implementatie van jouw administratieve systemen.

 

Onze adviseurs

 • Jordi Bakker

  088 2202233

 • Michiel Peeters

  088 2202385

Ik wil graag terug gebeld worden »